2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Mentőövet várnak az árvízzel sújtott Sajó-menti települések

Az elmúlt években – legutóbb idén februárban – a Sajó áradása miatt több út napokon keresztül járhatatlan volt Borsod-Abaúj-Zemplénben: többek között a Sajógalgócra bevezető egyetlen út, a Putnok – Borsodbóta útvonal első szakasza, a 26-os számú főutat Sajóvelezddel, Sajókazával összekötő utak, illetve a Kesznyéten és Sajóörös közötti útszakasz.

Miután a szóban forgó utakat a víz elárasztotta, közútkezelő lezárta az érintett szakaszokat, ami azt jelentette, hogy az érintett településekről az iskolák, munkahelyek csak jelentős kerülővel, vagy semmilyen módon nem voltak megközelíthetőek.

A Jobbik sürgeti, hogy a döntéshozók a kormány által bejelentett útépítési program megvalósítása során legyenek figyelemmel a probléma megoldására. Az említett útszakaszok csupán néhány tíz méternyi részének kiemelésével a települések az év minden napján megközelíthetőek lennének az egyre gyakoribb árvizek ellenére is.

Amennyiben a kormány nem foglalkozik a kérdéssel még nehezebb helyzetbe hozza az elszegényedés és elvándorlás miatt amúgy is a megszűnés határára sodródott Sajó-menti kistelepüléseket.

Szőcs-Józsa Zoltán, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek