2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Előbb az utat és az átkelési szakasz, s csak utána az erőművet

Így rendelkezett a Magyar Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága és az UNESCO, aminek részes tagállama Magyarország, jelentette ki Májer János, Tokaj város polgármestere.

 

 

 

 

 


Nincs akadálya hogy szalmatüzelésű erőmű épüljön Szerencsen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság jogszabálysértés hiányában jogerősen elutasította a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának a szerencsi szalmatüzelésű erőmű engedélyezési eljárásával kapcsolatos kifogásait – értesült bírósági forrásból pénteken az MTI. A BHD Hőerőmű Zrt. Szerencs határában egy 50 megawatt teljesítményű szalmatüzelésű hőerőmű építését tervezi, és bár a projekt megvalósítása ellen környezetvédők, borászok és civil szervezetek egyaránt tiltakoztak, a szükséges engedélyeket a beruházó megkapta. Fülöp Sándor ombudsman újságíróknak elmondta: a bírósági ítéletet tudomásul veszi, és a szerencsi erőmű ügyében nem tervez további lépéseket. Hujber Ottó, a beruházó cég vezetője pedig azt közölte, hogy az építkezés előkészületei tartanak.

MTI


 

A Kormány átverte a Tokaji Világörökségi Bizottság tagjait, mert nem az a normaszöveg kerül a Parlament elé, mint amit ismertettek az érintett település és civil szervezetek vezetőivel Tokajban, 2009 őszén.

Egy apró kis nüánsz. A településvezetőkkel azt ismertették, hogy új kezelési tervet kell készíteni Tokaj-hegyaljára, s azt társadalmi vitára kell bocsátani, majd egyetértés esetén az Önkormányzatok – az épített és a természeti, kulturális és borászati értékek megőrzése érdekében – kötelesek azokat beépíteni a saját rendezési tervükbe.

Nos a Kormány úgy terjeszti a Parlament elé a törvényt, hogy nem kötelezi az önkormányzatokat arra, hogy a konszenzussal elfogadott Kezelési Terveket be kelljen építeni a települések rendezési tervekbe. Vagyis a Kormány odazüllesztette vissza a Tokaj Világörökség helyzetét, mintha törvényt nem is alkotott volna.
Vagyis látszatra teljesítette az UNESCO-nak tett ígéretét, de vizet gereblyézett.

Nem első esett, hogy a Magyar Köztársaság – póriasan szólva – „átvágta” az Uniót és a Nemzetközi Szervezeteket – most is ezt tette!

Ez erőművel kapcsolatosan, pedig Hujber úr már építhette, volna a betontorzóját az Ombudsmani eljárás alatt- és után is, csak valamiért nem teszi! Aki még ebben hisz az nem számol azzal, „hogy új idők új dalai következnek”.

Végezetül aki pedig a Magyar Bíróságtól igazságot vár, az szolgáltatásra számítson, ezt számos a Köztársasági Elnök által kinevezett bíró is vallja- csöndesen!

 

Májer János

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…