2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Vona: A Jobbik folyamatosan mutassa kormányképességét, és aktív ellenzékiséget valósítson meg!

Vona: A Jobbik folyamatosan mutassa kormányképességét, és aktív ellenzékiséget valósítson meg!

Vona Gábor, a Jobbik elnöke az N1 TV Vona 7 című adásában reagált arra az esetre, mely során sajtóhírek szerint Tiszabő fideszes alpolgármestere az óvodában tartott bulin megverte és kirabolta a születésnapi rendezvényére meghívott zenészt. A legerősebb ellenzéki párt vezetője megjegyezte, szinte naponta derülnek ki ilyen „unortodox” események a Fidesz háza tájáról. Az ellenzéki vezető szerint a Fidesz annyira „túlnyerte magát” még önkormányzati szinten is, hogy nagyon sok „félvilági elem” kerülhetett pozícióba, a tiszabői eset az egyik ilyen.

Az N1 TV adásában szóba került a Magyar Nemzeti Bank és alapítványainak titkosítási ügye is. Vona Gábor úgy látja, Kövér László és Lázár János „kibeszélt a kórusból (…) mint a Muppet Show-ban a két öreg”, amikor úgy vélték, az alapítványoknak juttatott pénz továbbra is közpénz. A pártelnök zavarosnak nevezte azt a folyamatot, ahogyan „áttolták” a javaslatot, hiszen – mint ismertette – a bizottsági ülés előtt fél-háromnegyed órával kapták kézhez a tervezetet. Vona szerint a miniszterelnök körül megjelennek különböző „erőközpontok, klánok”, és szerinte Matolcsy is egy ilyet épít. A legerősebb ellenzéki párt vezetője ígéretet tett, hogy minden parlamentáris és demokratikus eszközt be fognak vetni, hogy ez a titkosítás ne valósulhasson meg.

A műsor kitért az amerikai és IMF-kémek ügyére is, akiknek cége 630 millió forint állami támogatásban részesült. Vona szerint a Fidesz profi korrupciós rendszert tart fenn, a különböző nemzeti szlogenek és szimbólumok elfedik azt, hogy a közpénzeket „a hatalom alá tolják”. Vona kritizálta, hogy Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában nem volt szó sem az oktatásról, sem az egészségügyről, sem az MNB ügyéről, sem egyéb folyó ügyről szó, csak a migrációról, ami az ellenzék vezetője szerint is fontos, de azt, hogy „a miniszterelnök úgy beszél, mintha más nem történne Magyarországon”, Vona Gábor permanens félelemkeltésnek, felültematizálásnak nevezte.

A Jobbik elnöke reagált a Medián és az Iránytű Intézet legfrissebb közvélemény-kutatására is. A legerősebb ellenzéki párt vezetője szerint trendfordulónak vagyunk tanúi. A felmérések adatait értékelve kiemelte, hogy a Jobbik egymaga erősebb, mint a baloldali pártok összeadott népszerűsége. A pártelnök szerint a Jobbiknak mint az ország második legerősebb politikai közösségének legfontosabb feladata most az, hogy folyamatosan mutassa a kormányképességét, egyben „aktív ellenzékiséget” valósítson meg, hogy az emberek lássák, van olyan ellenzéki erő, mely le tudja váltani a kormányt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek