2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nem létező hulladékot szállítana el jó pénzért a Zempléni Hulladékkezelő

Az utóbbi időben számos vállalkozót szólított fel a Zempléni Hulladékkezelési Közszolgáltató Nonprofit Kft, miszerint kötelesek annyi szemétszállítási szerződést kötni, ahány vállalkozás be van jelentve az adott ingatlanon. Levelükben az adóhatósággal fenyegetve közölték, hogy a szerződéskötés elmulasztása sem mentesít a díjak kiszámlázása és behajtása alól.
Szerencs városában a Jobbik azt a tájékoztatást kapta Koncz Ferenc polgármestertől, hogy a problémával már foglalkozik dr. Mengyi Roland, a térség országgyűlési képviselője. Azóta eltelt több mint három hónap, ennek ellenére továbbra is érkeznek a felszólítások. Úgy tűnik a helyi vállalkozásokat segítő jogalkotáshoz ennyi idő sem elég.

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormánypárti városvezetés a sokat hangoztatott lobbitevékenység helyett tétlenül nézi, hogy a helyi vállalkozásokon több tízezer forintos díjat akarnak behajtani fenyegetéssel. Ez lenne a rezsicsökkentés?

Arról nem beszélve, hogy a kiküldött számla mögött valódi teljesítés nincs és nem is lehet, hiszen a szolgáltató még csak hulladékgyűjtőt sem biztosít a fenyegetett vállalkozásoknak. Az ilyen gyakorlat a fiktív számlázásra emlékeztet, ami felveti a bűncselekmény gyanúját. A Jobbik a leghatározottabban felszólítja az illetékes szerveket a törvényes rend helyreállítására!

Horváth Ádám, a Jobbik szerencsi elnöke, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek