2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • 57 millió dollárt gyűjtöttek a sztárok Haitinek
57 millió dollárt gyűjtöttek a sztárok Haitinek

57 millió dollárt gyűjtöttek a sztárok Haitinek

57 millió dollárt gyűjtöttek a sztárok HaitinekRekordösszeg, több mint 57 millió dollár gyűlt össze a hét végéig annak a segélyműsornak a jóvoltából, amelyet péntek este szerveztek világhírű sztárok részvételével a a földrengés sújtotta Haiti megsegítésére. A szervezők közlése szerint az adományok még tovább növekedhetnek, a végleges összesítés még nem történt meg. A négy helyszínről közvetített kétórás segélyműsort, amelynek George Clooney színész és Wyclef Jean haiti rapper volt a szervező-műsorvezetője, az összes nagy amerikai televíziós csatorna, az MTV, a Bravo, valamint a YouTube, a MySpace és az AOL közösségi portál élőben sugározta, a haitiak a Radio One Haiti rádióállomást hallgatva követhették figyelemmel.

A nemzetközi programban szerepet vállalt Brad Pitt, Beyonce, Madonna, Bruce Springsteen, Denzel Washington, Leonardo DiCaprio, Nicole Kidman, Alicia Keys, Stevie Wonder, Taylor Swift és Justin Timberlake, hogy részvételükkel ösztönözzék az adakozást a karibi szigetország szenvedő lakosságának. Az adományokat telefonon, sms-ben, a Facebook és a MySpace internetes közösségi portálokon lehetett eljuttatni. A telefonhívásokat szintén sztárok, többek között Steven Spielberg, Robert de Niro, Reese Witherspoon és Julia Roberts fogadták.

A 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadások után szervezett hasonló műsorban közel 150 millió dollárt, a Katrina hurrikán 2005-ös pusztítása után pedig 40 millió dollárt „kalapoztak” össze ily módon a fellépő művészek.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…