2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

A Heves Megyei Közgyűlés feloszlatását kezdeményezi a Jobbik

A Heves Megyei Közgyűlés február 16-án bizottsági üléseket tartott volna, de a három bizottsági ülésből csak a Pénzügyi és Ellenőrző Bizottság tudott érdemi munkát végezni, mert annak jobbikos elnöke részt vett az ülésen. A Megyei Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek, valamint az Ügyrendi és Nemzetiségi Bizottság ülései a fideszes elnökök távolmaradása és a kormánypárti képviselők belső hatalmi harcai miatt elmaradtak, miközben egy nagyon fontos, 800 millió forintos pályázati lehetőség részleteit kellett volna megtárgyalniuk.

A megyei közgyűlés február 26-ai ülésén megjelent minden képviselő, viszont a pályázati lehetőség tárgyalása újfent elmaradt. Dudás Róbert frakcióvezetőnk felszólalásában kifejtette, hogy a Fidesz–KDNP-s képviselők belső harcai nem Heves megyét, sokkal inkább önös belső érdekeket szolgálnak. Felszólítottuk a Heves Megyei Közgyűlés munkáját ellehetetlenítő képviselőket, hogy porolják le és olvassák el újra az esküokmányukat, így szembesüljenek vele, hogy valójában kiket is kell képviselniük.

A Jobbik frakciója Heves megyét kívánja képviselni és ehhez méltóan igyekszik a munkáját ellátni. Amennyiben a Fidesz–KDNP-s képviselők erre nem képesek, úgy mondjanak le mandátumokról! Ismerve a kormánypártok hatalmi arroganciáját tisztában vagyunk vele, hogy a Heves megye fejlesztését bojkottáló képviselők ezt nem fogják megtenni, ezért előterjesztettük a Heves Megyei Közgyűlés feloszlatását. Ezt a fideszes képviselők leszavazták.

A Jobbik Heves megye fejlesztéséért érdemben kíván dolgozni. Most több mint 40 milliárd forintos összeg áll rendelkezésre, aminek felhasználása komoly munkát igényel, amihez komoly, a közérdeket valóban képviselő grémiumra van szükség, ezért a Közgyűlés következő ülésén írásos indítványban kezdeményezzük a testület megújítását, mert a Fidesz–KDNP-frakció soraiban komolytalan képviselők ülnek, akik öncélú hatalmi játékaik miatt továbbra is a megyei fejlesztések akadályoztatásán kívánnak dolgozni.

A Heves Megyei Közgyűlés Jobbik-frakciója

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek