2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Újabb feljelentés a BKV-nál, ismét felvetődött Horváth Éva neve
Újabb feljelentés a BKV-nál, ismét felvetődött Horváth Éva neve

Újabb feljelentés a BKV-nál, ismét felvetődött Horváth Éva neve

Újabb feljelentés a BKV-nál, ismét felvetődött Horváth Éva neveÁfával együtt több mint százmillió forintos kifizetéseknél, akárcsak korábban, hűtlen kezelés alapos gyanúja vetődhet fel, teljesítés nélkül vagy hiányos igazolásokkal azoknál az ügyeknél, ami miatt újabb feljelentést tett a BKV vezérigazgatója – ismerteti a szombati Magyar Nemzet. A napilap úgy tudja, hogy az ügyben felvetődött Horváth Éva, az MSZP-s Hagyó Miklós volt szóvivőjének a neve. A lap úgy tudja, hogy a feljelentésben két olyan szerződés is szerepel, amelyet a BKV Mátay Lászlónak, a Stop.hu internetes portál főszerkesztőjének a cégével, az FFVD Bt.-vel kötött még 2007-ben.

Az első szerződést 2007. április 27-én kötötte az akkor még Antal Attila által vezetett közlekedési társaság a gyermeknapi „mosolyellenőr” akció, a másodikat 2007 szeptemberében a Normális közlekedésért kampány és egy tanévnyitó megszervezésére. A két szerződés közel 30 millió forintnyi közpénzt emésztett fel. Mátay Lászlónak Horváth Éva az élettársa, akit a napokban gyanúsítottként hallgattak ki, miután Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes sajtósaként a BKV-tól is felvett fizetést, de azért a gyanú szerint semmilyen munkát nem végzett.

A dokumentumban szerepel a szintén gyanúsított volt vezérigazgató-helyetteshez, Regőczi Miklóshoz köthető szerződés a Média Megnet Kft.-vel, amely „kábeltelevíziós felmérésért” 21,2 millió forintot kapott. A Római Teniszakadémia Center Kft. félmilliós juttatásért díszpáholy- és VIP-bérleteket, valamint reklámfelületet adott a BKV-nak.

A lap emlékeztet arra, hogy a rendőrség a BKV-nál a sok milliárd forintos végkielégítések, tanácsadói szerződések miatt folytatott nyomozásokban eddig több mint 800 érintett személyt, 144 szerződést és 70 céget vizsgált.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…