2024. 08. 1. csütörtök

Boglárka
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Foktői idős asszony a fagyhalál küszöbén

Foktőn fagyhalál veszélye fenyeget egy 67 éves, 15 éve leszázalékolt egyedülálló asszonyt, mert lakásában 4 fok van, nincs mivel fűtenie, tűzifa iránti kérelmét a polgármesteri hivatal elutasította – tudatta a Magyar Szociális Fórum hétfőn az érintett, Rudits Lászlóné segélykérő megkeresése alapján. Az asszony második hete lázasan nyomja az ágyat, és ágakkal, kukoricacsutkával, papírral próbál fűteni. 22.800 Forintból élő szomszédja ad neki fát abból a kevésből, amit kiutaltak neki. Ruditsné ősszel kivágott 4 gyümölcsfát, hogy néhány hétig azzal fűtsön, de hamar elfogyott, és csak néhány ág maradt belőle.

Az asszony azért került ilyen helyzetbe, mert férje, akitől elvált, adósságot hagyott rá, melyet törleszteni kénytelen. Mint írta: nyaranta napszámba jár, de ilyenkor télen sajnos, nincs semmilyen munkalehetőség.

A Magyar Szociális Fórum vasárnap üzenetben kérte Bakai Károly foktői polgármestertől, hogy sürgősen intézkedjen a vészhelyzetbe került beteg asszony tüzelővel történő ellátásáról. „Bízunk benne, hogy emberségéről, segítőkészségéről mielőbb hírt adhatunk!” – áll a levélben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Villámgyors elfogás Ózdon
Még azelőtt elfogtak a rendőrök egy lopással gyanúsítható férfit, mielőtt a sértett észrevette volna, hogy megkárosították. Két ózdi kö…