2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Címvédő tiszaújvárosi triatlonosok

Két címét megvédő tiszaújvárosi triatlonos – Szabolcsi Fruzsina és Hankó Dávid – abszolút sikerével zárult február 7-én, Tiszaújvárosban a futásból, kerékpáros görgőzésből és ergométerezésből álló 6. Ergotlon-bajnokság.

Mintegy száz versenyző fogadta el a rendező, Lehmann Tibor elnök-vezetőedző által irányított  TVK-Mali Triatlon Klub meghívását a valamennyi korosztályt megszólító 6. Ergotlon-bajnokságra, melynek a Tiszaújvárosi Sportcentrum adott otthont. Az evezősök, kajak-kenusok és triatlonosok számára a téli felkészülés monotóniájának megtörését célzó, speciális versenyzési lehetőséget biztosító erőpróbára Martfűről, Mezőkövesdről, Miskolcról, Salgótarjánból és Vácról  érkeztek résztvevők, akikhez csatlakoztak a  TVSE fiataljai is.   

A délelőtti programban az utánpótlás korcsoportok képviselői mérték össze tudásukat, majd 12.30-kor, az elit kategóriás sportolók közül elsőként, a hölgyek álltak oda  a rajtvonalhoz. A 2800 méteres futás során a 2015-ös győztes, hazai pályán versenyző triatlonos, Szabolcsi Fruzsina a táv második felében ritmust váltott, ellépett a többiektől, így elsőként kezdhette meg a 8 kilométeres kerékpáros görgőzést. Mivel ellenfelei nem tudtak közelíteni hozzá, az 1500 méteres ergométerezésnek is egyedül vágott neki. Némi holtpont leküzdése után kiderült: a Nagy Alpár vezette szervezők ezúttal is Fruzsinának adhatják át a női abszolút elsőnek járó pénzdíjat, érmet és ajándékot.

Az elit kategóriás férfiak versengése már a start előtt háromról két esélyesre redukálódott, ugyanis a korábbi győztesek közül Tamás Bence, a Műegyetemi Evezős Club sportolója a versenyt megelőző este – előzetesen benevezett csapattársaival együtt – betegség miatt lemondta az indulást. A hölgyekkel azonos távú versengésben a futást a tavalyi abszolút első, a házigazdák kiváló középtávú triatlonosa, Hankó Dávid teljesítette leggyorsabban, a korábbi többszörös első, evezős világkupa-győztes, világbajnoki ezüstérmes Galambos Péter közel egy perces hátrányban váltott a kerékpáros görgőre. Szemmel látható volt, hogy amíg Dávid erőtől duzzadóan, végig nagy tempót diktált, addig legnagyobb riválisa, Péter, aki előző nap érkezett haza edzőtáborozásról, „szenvedett”. A második váltást jelentő ergométerezés során Galambos megpróbálta ledolgozni tetemes hátrányát, de Hankó ezen a résztávon is ellenállhatatlannak, egyben a legjobbnak bizonyult, így nem jelentett meglepetést címvédése.  

Az eseményt, melynek megrendezéséhez jelentős mértékben hozzájárult Nagy Csaba, az ergoméreket biztosító Concept2  képviselője és az időmérést végző EvoChip Hungary Kft.,  megtisztelte jelenlétével Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség utánpótlás szakágvezetője is.

(A részletes eredményeket a www.evochip.hu és a www.ergotlon.hu  oldalakon lehet megtalálni.)
Fotó:Fróna Judit

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek