2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nyílt levél Tállai András Államtitkár Úrnak

Mint a térség országgyűlési képviselőjéhez és Bükkábrány díszpolgárához fordulunk Önhöz, a gyalogos és kerékpáros közlekedés áldatlan állapotának javítása reményében.
Bükkábrány központjából két fő közlekedési út indul ki: az egyik, amit a helyiek csak „macskaköves” útnak hívnak, a másik pedig a kerékpárút. Amikor az önkormányzati választások előtt hirtelen leaszfaltozták a „macskaköves” utat, azt gondoltuk, lesz mellette majd egy gyalogút, járda, vagy legalább egy normális padka. Ennek szükségességét a helyi lakosok a Jobbik felhívására csaknem 200 aláírással igazolták. Ezzel szemben még a padka is csak humuszból készült, így a falunak lett egy újraaszfaltozott „sétálóutcája”, tekintettel arra, hogy esős időben mindenki a forgalmas úton kénytelen közlekedni.

A kerékpárúton több száz ember jár munkába nap mint nap. Ennek ellenére a burkolat repedésekkel, süllyedésekkel teli, balesetveszélyes. A patakon átívelő híd deszkái korhadtak, kézzel is szét lehetne szedni. A világítás kritikán aluli annak ellenére, hogy a jövőben tervezett ipari park fejlesztésével, nagy valószínűséggel tovább fog nőni a közlekedők száma. Mivel mind a két említett úton történt már súlyos baleset, és az önkormányzat nem, vagy csak részben illetékes a kezelésükben, Önt kérjük, járjon közben, hogy az emberek gyalog vagy kerékpárral, de biztonságban eljussanak úti céljukhoz.

Ön azt mondta, szívén viseli Bükkábrány sorsát, ezért bízunk benne, hogy a választópolgárok érdekeit szem előtt tartva minél előbb hozzájárul a probléma megoldásához.

Jámbor Márk, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselője és Szajlai János, a Jobbik Bükkábrányi Szervezetének elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek