2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Minden, amit a horgászatról tudni érdemes

John Bailey A horgászat ábécéje című könyvének ott a helye a horgászat szerelmeseinek polcán. Bailey a horgászattal kapcsolatos több évtizedes tapasztalatát osztja meg olvasóival, akik mire a könyv végére érnek, már ismerni fogják a horgászat csínját-bínját. Bailey írása a téma minden tudnivalóját tartalmazza, így még azoknak az olvasóknak is tud újat mondani, akiknek már voltak előzetes ismereteik a horgászatról.

A horgászat ábécéje nem csupán hasznos tudnivalókkal látja el az érdeklődőket, hanem gyönyörű képekkel is elkápráztatja őket. A könyv egészen az alapoktól kezdi a horgászattal kapcsolatos útmutatást, így az olvasók először többek között a horgászat lélektanával, csomókkal és éjjeli horgászattal ismerkedhetnek meg, majd a következő fejezetben Bailey rátér a felszerelés bemutatására is. E fejezetben a csalis, műcsalis és tengeri felszerelés, sőt az öltözködés rejtelmeibe is bevezeti az olvasókat.

A harmadik fejezet címe a legyezőhorgászat; ebben különböző horgászati technikák kerülnek részletezésre, így a fejezet végére az olvasó már azt is tudni fogja, hogy mi az a botrángató horgászat és milyen legyeződobási technikák léteznek. Az ezt követő fejezetben Bailey rátér az édesvízi horgászatra; e részben értékes tudás sajátítható el a csalikról, az úszós horgászatról és a különböző édesvízi halfajták (ponty, márna, vörösszárnyú keszeg) kifogásának trükkjeiről. A műcsalis horgászat című fejezet a műcsali használatának lehetőségeit tárja az olvasók elé, míg végül Bailegy a tengeri horgászatra is kitér a könyv utolsó fejezetében.

A horgászat ábécéje elolvasása során az olvasó teljes horgászati kompetenciát szerezhet, melyet bármely típusú vízterületen kamatoztathat. E tudást csupán a gyakorlatba öntésre vár, mely során az olvasó igazi horgásszá válhat. A könyvbeli képek nem csupán igényes illusztrációként szolgálnak, hanem számos közülük bizonyos horgászati technikákat demonstrálnak, így még a gyakorlott horgászoknak is hasznos lehet, hogy vissza tudnak térni egy-egy képmagyarázathoz, ha kérdésük merül fel. Bailey gondoskodott róla, hogy a különböző halfajták közötti különbség is egyértelművé legyen téve, így a horgászoknak nem lesz kétségük horgászat során arról, hogy mi is akadt a horgukra.

A horgászat ábécéje egy igényes, szinte album-szerű könyv, mely a gyönyörű képek mellet értékes tartalommal van gazdagítva és segítségéré válhat mindazoknak, akik érdeklődnek a horgászat iránt, mi több még azok is tanulhatnak belőle, akik már sokat tudnak a horgászat rejtelmeiről. Bailey könyve egy átfogó mű, mely nem véletlenül kapta az ábécé címet; a könyvben mindent megtalálni, amit a horgászatról tudni érdemes, így a könyv tulajdonosainak már nem lesz szükségük több, horgászattal kapcsolatos irodalomra, hiszen biztosak lehetnek abban, hogy e könyv az összes tudnivalót tartalmazza.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek