2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az 1. hét káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 72 alkalommal riasztották, amiből 38 műszaki mentés volt.

Egy hatvan négyzetméter alapterületű családi házban csaptak fel a lángok Sajószögeden, az Ady Endre úton január 04-én. A teljes terjedelmében lángoló épületet a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. A beavatkozás során az egységek három darab propán-bután gázpalackot távolítottak el az ingatlanból, amelyek közül egyet közvetlen hőhatás ért. A lakók közül nem sérült meg senki, ideiglenes elhelyezésükről a helyi önkormányzat gondoskodott.

A téli időjárással összefüggésben öt műszaki mentést hajtottak végre a hivatásos egységek, amelyek során jellemzően árokba csúszott járműveket mentettek ki. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók Tiszaújváros külterületén egy személygépjárművet áramtalanítottak, kerekeire állítottak, majd kivontattak az árokból. A mezőkövesdi egységek az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, a 127-es kilométer szelvénynél egy keresztbe fordult járművet távolítottak el, amely két sávon forgalmi akadályt képezett. A cigándi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, egy árokban elakadt személyautó kivontatásában nyújtottak segítséget Pácin külterületén. A balesetek során nem sérült meg senki.

Hulladéktároló helyiségben csaptak fel a lángok egy diósgyőri egészségügyi intézet földszintjén a Kórház utcában, január 07-én. A káresethez a miskolci hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. Az egységek egy vízsugárral időben eloltották a tüzet, így a lángok nem terjedtek tovább a helyiségből. A tűzoltók az épületet átvizsgálták, további tűzre utaló jelet nem tapasztaltak. Az eset során nem sérült meg senki, a kórházból nem kellett kimenekíteni embereket.

Bejelzett a szén-monoxid érzékelő egy miskolci családi házban a Dapsy utcában, január 08-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói gázkoncentráció méréseket végeztek az ingatlanban, melynek során az egyik helyiségben elhelyezett gázüzemű fűtőberendezés közelében egészségre ártalmas szén-monoxid szintet mutatott ki a műszer. Az egység gondoskodott az ingatlan átszellőztetéséről, megtiltotta a készülék további használatát, valamint felhívta a tulajdonos figyelmét a gázkazán felülvizsgáltatására. A jelzőberendezésnek köszönhetően nem sérült meg senki.

Árokba borult egy személyautó Izsófalva külterületén. A műszaki mentést a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók hajtották végre, akik áramtalanították a gépjárművet, majd a mentőszolgálat munkatársaival közösen kiemeltek egy sérültet a kocsiból. Az autó nem képezett forgalmi akadályt, elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

Fának csapódott egy személyautó Zubogy és Ragály között január 09-én. A balesethez a kazincbarcikai és az aggteleki hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek áramtalanították a járművet, valamint egy embert feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadítottak, majd átadtak a mentőszolgálat munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességben lezárták.

Családi ház kerítésének csapódott egy személygépjármű Semjénben, a Rákóczi utcában január 10-én. Az ütközés során megrongálódott egy gázcsonk. A cigándi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói száz méteres védőzónát jelöltek ki a szivárgás körzetében, ezért két ingatlanból összesen négy embernek kellett távozni a veszélyelhárítás idejére. Az egység eltávolította a járművet a sérült gázcsonkról, amelyet követően a gázszolgáltató szakemberei megszüntették a gázszivárgást. A lakók visszatérhettek otthonaikba, az eset során nem sérült meg senki.

Melléképületben keletezett tűz Berentén, az Ady Endre utcában. A százötven négyzetméter alapterületű, faépítésű melléképületben, melynek egyharmada égett, állatokat tartottak. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A káreset során személyi sérülés nem történt, azonban mintegy száz darab baromfi elpusztult.

Kigyulladt egy propán-bután gázpalackról üzemeltetett tűzhely Edelényben, a Finkei úton. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók a gázkészüléket eltávolították az lakóépületből, majd egy vízsugárral eloltották az izzó, parázsló részeket. A gázpalackot nem érte hőhatás, a tűz nem terjedt tovább a tűzhelyről. Az eset során nem sérült meg senki, az ingatlan lakható maradt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek