2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Vizsgálatot kezdeményez a Jobbik Miskolc jegyzőjével szemben

Törvényességi vizsgálatot kezdeményez a Jobbik több képviselője és bizottsági tagja Miskolc jegyzőjével szemben, azt kifogásolva, hogy több ízben nem kapják meg a munkájukhoz szükséges közérdekű adatokat.
Pakusza Zoltán, Badány Lajos, Szilágyi Szabolcs, a Jobbik képviselői és Szemes István, a Városüzemeltetési Bizottság jobbikos tagja közös sajtótájékoztatón fogalmazott meg kritikát Csiszár Miklós jegyzővel szemben. Mint mondták, egy képviselő vagy szakbizottsági tag csak akkor tud a város érdekében felelős szakmai döntéseket hozni, ha megfelelő adatok állnak rendelkezésére, ezért fontos, hogy megkapják a döntésekhez szükséges közérdekű adatokat. Pakusza Zoltán szerint ugyanakkor a jelenlegi városvezetés mindent átpolitizál, és sokszor nem hajlandó kiadni a kért adatokat, ezért döntöttek úgy, törvényességi felülvizsgálatot kezdeményeznek a kormányhivatalnál a jegyző munkájával kapcsolatban.

Hogy milyen adatokról van szó, Pakusza Zoltán elmondta, szerettek volna közérdekű információkat kapni a villamosfejlesztéssel kapcsolatos PR közbeszerzésről, vagy épp arról, mely ingatlanokon van megfelelő szennyvíztározó, és hol szennyezik Miskolc vízbázisát.

Badány Lajos hozzátette, a jegyző – véleménye szerint – jogszabályokba ütköző törvényességi észrevételei miatt a Pénzügyi Bizottság egy éve nem tudja lefolytatni az adó érdekeltségi alapból történt kifizetések szabályszerűségének ellenőrzését, mert nem szolgáltatnak adatot a közpénzből jutalomban részesült személyek kilétére nézve.

Szilágyi Szabolcs arra lett volna kíváncsi, milyen intézkedéseket tett az önkormányzat azért, hogy egyes avasi lakók ne halmozhassanak fel büntetlenül 4 millió forintos távhőszámlákat, de az információadást tőle is megtagadták.

Szemes István szerint egy képviselőnek, bizottsági tagnak minden adat megismeréséhez joga van ahhoz, hogy a munkáját megfelelően tudja végezni, ezt azonban ma a jegyző nem biztosítja.


Jakab Péter
Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajtófőnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek