2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Rendhagyó fináléval ért véget a Fölszállott a páva gyermekkiadása

Rendhagyó fináléval ért véget a Fölszállott a páva gyermekkiadása

Nem csak a kategóriák győztesei, de minden produkció nyereménnyel térhetett haza a pénteki döntő után
Pénteken véget ért a Fölszállott a páva gyermek kiadása, ahonnan minden produkció nyereménnyel térhetett haza. Szomorúság nem, csak örömkönnyek voltak az adás fináléjában. Ahogy Novák Péter is elmondta az eredményhirdetés előtt „Ez nem egy verseny, hanem egy játék!”.

Az MTVA és a Hagyományok Háza közös népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorának harmadik évadában több mint kétezer 6 és 14 év közötti ifjú tehetség állt a szakmai zsűri elé itthonról és határokon túlról.

A Fölszállott a páva gyermekkiadásában az ifjú tehetségek 4 kategóriában mutathatták meg tehetségüket: énekes szólisták és énekegyüttesek, hangszeres szólisták és zenekarok, szóló és páros táncosok, valamint táncegyüttesek.  A televíziós élő adásokba 2500 jelentkezőből 48 produkció került be, közülük pedig – a rendhagyó döntéssel zárult második középdöntő után – a legjobb 11 mérte össze tudását a döntőben.

A 2015-ös évad döntőjében a zsűri döntése alapján minden kategóriának egy kiemelt győztese lett, azonban a többiek sem távoztak üres kézzel. A döntőben, a kategóriák győztesei egy-egy millió forinttal lettek gazdagabbak az OTP Bank jóvoltából: szóló és páros tánc kategóriában Antal Adorján (Csíkmadaras, Erdély), az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában a Haraszti ikrek, azaz Julcsi és Marcsi (Bátonyterenye), hangszeres szólisták és zenekarok kategóriában ifj. Ürmös Sándor (Budapest), míg a táncegyüttes kategóriában a Bartina Gyerekcsoport (Szekszárd) ifjú tehetségei örülhettek a nyereménynek.

A műsor fináléjában azonban további díjakból sem volt hiány, így nem csak a kategóriák győztesei, de a többi kis tehetség is boldogan térhetett haza. A lakiteleki Népfőiskola 500.000 forintos különdíjat ajánlott fel, amelyet a díjat átadó Lezsák Sándor a magyar Országgyűlés alelnöke és felesége további fél millió forinttal kiegészítve Vrencsán Anitának (Kostelek, Erdély) adott át, míg Balogh Zoltán az emberi erőforrások minisztere 2 produkciót részesített nyereményben. A legjobb határon túli produkcióként az ifjú kárpátaljai hegedűs Kovács Dániel (Mezővári), míg a legjobb hazai nemzetiségi produkcióként a Biseri Drave tamburazenekar (Drávasztára) örülhetett a miniszter által átadott egymillió forintos összegnek.

A nyeremények sora azonban még itt sem nem ért véget! Az OTP Bank jóvoltából a korábban díjazottakon kívül mindegyik tehetséges produkció további egy millió forintot kapott, így Busai Bori (Jászberény) – Mahovics Tamás (Békés), Hoksz Attila (Dombrád), a dr. Martin György AMI Borbolya tánccsoport (Deszk), az Alba Regia AMI Pulutyka tánccsoport (Székesfehérvár), Gál Tibor (Ráckeve), és Horváth Zalán Levente (Zselickisfalud) is boldogan térhetett haza.

A rengeteg díj után azonban a nézőkről sem feledkeztek meg, ugyanis a közönség által legtöbb SMS szavazatot kapott produkciót is díjazták, így Hoksz Attila összesen 2 millió forinttal gazdagabban fejezhette be a vetélkedést.

A műsor legvégén Medveczky Balázs a Duna Zrt televíziós médiaszolgáltatási igazgatója azt is elárulta a nézőknek, hogy a nagy sikerre való tekintettel, a Fölszállott a páva harmadik évadát biztosan egy negyedik széria is követi majd a közmédia csatornáján.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek