2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Jobbik:Köszönet helyett fizethetnek az avasi rendőrök is?

A Fidesz-kormány embertelenségének fényes bizonyítéka, hogy épp Karácsony előtt követeli vissza a migrációs válság miatt a déli határra vezényelt rendőröktől fizetésük egy jelentős részét, esetenként több mint 200 ezer forintot. A Jobbik szerint a rendőrök sarc helyett köszönetet érdemelnek.

Az Avasi Rendőrőrs előtt tartott tájékoztatón Szilágyi Szabolcs, a Jobbik önkormányzati képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendvédelmi dolgozóknak nem egyszer 16 órás szolgálatot kellett ellátniuk a határ védelmében távol a családjaiktól, olykor fűtés nélküli helyiségekben étlen-szomjan, köszönhetően annak, hogy a segítségükre szerveződött civilek adományait sem fogadhatták el felsőbb utasításra. A politikus szerint a közvetlen migránsválság elmúltával a Fidesz lubickol az európai közvélemény elismerésében, közben pedig az ország érdekében teljesítő kisembereket újra sarcolni kezdi.

Mint tudjuk, az ország minden pontjáról vezényeltek határvédelmi feladatokra rendőröket, így Miskolcról is, többek között az Avasi Rendőrőrsről. Az Avas jobbikos képviselőjeként szeretném leszögezni, rendőreink a határ védelmében végzett munkáért köszönetet érdemelnek. Őszintén bízom benne, hogy a mi rendőreinknek nem kell pénzt visszafizetniük, ha mégis, úgy szeretném felhívni a kormány figyelmét: jogszabály-változtatással elérhető, hogy a határ védelmét ellátók megtarthassák juttatásaikat.” – fogalmazott Szilágyi Szabolcs.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…