2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Jobbik egészségügyi kerekasztalt hív össze az egészségügyi nemzeti minimum kialakítása érdekében

A Jobbik egészségügyi kerekasztalt hív össze az egészségügyi nemzeti minimum kialakítása érdekében

2015 végére az egészségügyet súlyos válságjelenségek jellemzik, dolgozói és intézményi krízisek sokkolják a közvéleményt és az ellátórendszert. A mai napon, az Index.hu-n megjelent, több mint félszáz orvos által aláírt és a nyilvánossághoz, valamint az egészségügyért felelős államtitkához címzett nyílt levél mutatja, hogy nincs idő további késlekedésre. A Jobbik szerint is elég volt az egészségügyben a tűzoltás jellegű kormányzati intézkedésekből és a problémák bagatellizálásából, szőnyeg alá sepréséből, azonnali és széleskörű egyetértésen alapuló beavatkozás szükséges. Éppen ezért a Jobbik Magyarországért Mozgalom, egy a pártokat is magába foglaló, de azokon túlmutató egészségügyi kerekasztal összehívását kezdeményezi.

Nyíltan és őszintén, a megállapodás szándékával asztalhoz kell ülniük a politikai döntéshozóknak, a pártoknak, a dolgozói- és intézményi képviseleti szervezeteknek, hogy egy, nemzeti minimumot képező új gyógyítási, illetve finanszírozási modellt alakítsanak ki közösen.

Ezen nemzeti egészségügyi minimum létrehozása érdekében a kerekasztal haladéktalan összehívását kezdeményezzük a politika, a tudomány, a gazdaság, a társadalom képviselőinek megegyezési kényszerével, hogy az egészségügy végső összeomlását megakadályozzuk és olyan stabil alapokra helyezzük, amely politikai érdekektől mentes, stabil és hosszútávú működési alapvetéseket tartalmaz.

Dr. Lukács László György frakcióvezető-helyettes, a Jobbik Egészségügyi Kabinetjének elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek