2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Vérlázító és embertelen a határon teljesítőktől visszakövetelni pénzüket

A Jobbik szerint a Fidesz-kormány embertelenségének fényes bizonyítéka, hogy épp karácsony előtt követeli vissza számos, a migrációs válság sújtotta déli határra vezényelt rendőrtől fizetésük egy jelentős részét, többüktől több mint 200 ezer forintot. Azt pedig vérlázítónak tartjuk, hogy mindezt egy október 20-án meghozott állásfoglalásra hivatkozva teszik. Emlékezetes, a teljes déli határszakaszon is ugyanekkor fejeződött be a Jobbik által már hónapok óta szorgalmazott fizikai határzár építése, a Fidesz-kormány pedig csak ezt követően hivatkozott a „téves jogszabály-értelmezésre”. Így a rendvédelmi dolgozók jóhiszeműen vélték úgy, készenléti szolgálatuk túlórának minősül. Fokozza a Fidesz-kormány pofátlanságát, hogy ezek a rendőrök családjuktól távol, olykor fűtés nélküli helyiségekben, néha étlen-szomjan szolgálták a határ védelmét. A segítségükre szerveződött civilek adományait pedig felsőbb utasításra nem fogadhatták el.

A Jobbik szerint most, a közvetlen migránsválság elmúltával a Fidesz lubickol az európai közvélemény elismerésében, közben pedig az ország érdekében teljesítő kisembereket újra sarcolni kezdi. Úgy véljük, ha történt is utólag kiderült tévedés, megfelelő jogszabály-változtatással elérhető, hogy a határ védelmét ellátók megtarthassák juttatásaikat.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…