2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ételosztást szervez az MSZP Miskolcon

Emellett a napokban tartós élelmiszert, ruhaneműt, könyvet, játékokat tartalmazó ajándékcsomagokat is átadnak rászoruló családoknak.

Ételosztást szervez az MSZP december 18-a 12 órára Miskolcra, az Újgyőri főtérre. Mindez része annak a karitatív akciósorozatnak, amelyet egész évben, de különösen a karácsonyi ünnepek közeledtével vállalnak fel a párt politikusai és aktivistái. Az ételosztás mellett a napokban tartós élelmiszert, ruhaneműt, könyvet, játékokat tartalmazó ajándékcsomagokat is átadnak rászoruló családoknak. Minderről dr. Varga László, Miskolc országgyűlési képviselője dr. Simon Gábor önkormányzati frakcióvezető és Hajkóné Homolya Gizella, az MSZP miskolci alelnöke beszéltek szerdán.

Elhangzott: az MSZP egyik legfontosabb alapértéke a társadalmi szolidaritás. A Baloldali Nőtagozat ezért szervez évente több alkalommal is ruhagyűjtést a rászorulóknak, s a miskolci MSZP csatlakozott a Vöröskereszt ételgyűjtő akciójához is. Ez utóbbi lényege, hogy más helyszínek mellett az MSZP Corvin utcai székházának falára is felszereltek egy dobozt, ahová az adományozók egész évben tartós élelmiszereket helyezhetnek el, azok pedig, akik rászorultak kivehetik onnan az adományokat. Elsősorban a környéken lakók, illetve az MSZP aktivistái gondoskodnak arról, hogy lehetőleg mindig legyen valami a szekrényben.

Az, hogy az akciókat sikeresen végre tudják hajtani, főleg a jó szándékú „szponzoroknak” azaz, az adakozó miskolciaknak köszönhető. Ők bíznak az MSZP-ben, s a párton keresztül juttatják el adományaikat a rászorulókhoz. Az igazi megoldás persze az lenne, ha minél kevesebben nélkülöznének a városban, az országban: az MSZP – ahogyan dr. Varga László fogalmazott – 2016-ban is e cél eléréséért politizál majd.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek