2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jobbik:Bérkiegészítést az idősek ápolóinak

A Jobbik szerint a miskolci városvezetés megfeledkezett arról a több száz dolgozóról, akik a város idősellátásában küzdenek a nyugdíjasok emberhez méltó életéért. Az Őszi Napsugár Otthon és a hozzá tartozó intézmények munkavállalói idén nem kaptak bérkiegészítést, noha emberfeletti munkát végeznek megalázóan kevés fizetésért.

Jakab Péter az egyik miskolci idősek otthona előtt tartott tájékoztatóján elmondta, a tavalyi évben a munkavállalók éves szinten 60 ezer forint bérkiegészítést kaptak az önkormányzattól, idén azonban januártól még egyetlen forintot sem. A Jobbik frakcióvezetője hangsúlyozta, az ápolók messze az országos átlag alatt keresnek úgy, hogy közben a pályát elhagyók magas száma miatt 2-3 ember munkáját kell elvégezniük elavult, vagy épp hiányos eszközökkel, hatalmas felelősséget cipelve a vállukon. A dolgozók fáradtan, kimerülten is igyekeznek emberhez méltó életet biztosítani a sokszor magatehetetlen idős miskolciaknak, tette hozzá a képviselő.

A jobbikos politikus megjegyezte: ha a Fidesz az ingyen koncerteken túl is fontosnak tartja a nyugdíjasokról való gondoskodást, akkor ne feledkezzen meg azokról, akik a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő idősekről gondoskodnak. A Jobbik arra kéri a városvezetést, ha Miskolc gazdasága tényleg olyan jól teljesít, ahogy azt a Fidesz állítja, legalább a tavalyi bérkiegészítést biztosítsák idén is, még Karácsony előtt az idősellátásban dolgozó munkavállalóknak. Ha ez nem történik meg, annak okáról a nyilvánosság előtt adjanak magyarázatot a miskolciaknak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek