2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Igen az egészségügyi béremelésre, nem az e-cigaretta korlátozására!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom kiemelten fontosnak tartja az egészségügyi dolgozók bérrendezését, mert enélkül bármilyen, az ágazatot pozitívan érintő intézkedés is hatástalan lesz. Ezért támogattuk az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot.
Azt azonban elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ugyanez a törvény dohányososnak minősíti az elektromos cigarettát használókat, a dohányzáshoz hasonló módon korlátozza az e-cigaretta használatát, a forgalmazók megélhetését pedig tönkre teszi. Az új törvényi szabályozás értelmében az eddig önálló elektronikus cigaretta piacot a Fidesz a már jól ismert erőszakos módszer szerint, a dohányboltok és tulajdonosaik érdekeinek megfelelően osztja újra. Egyértelműen Trafikmutyi 2.0-ról van szó – ahogy ez az Országgyűlés épülete előtt hétfő este tiltakozó civilek transzparensein is olvasható volt.

A Jobbik a törvény vitája során mindvégig határozottan elutasította az e-cigarettát használók kriminalizálását, valamint az erőszakos trafikosítást. Ennek megakadályozása érdekében képviselőcsoportunk a törvényjavaslat módosítását javasolta, a vonatkozó pontokról történő külön szavazást kezdeményezett, illetve mindvégig az elektromos cigaretta használói és forgalmazói mellett állt ki. Tiltakoztunk továbbá a salátatörvények gyakorlata ellen, miszerint egymástól merőben különböző kérdések (újra)szabályozásáról egyetlen gombnyomással kelljen döntenünk. A Jobbik Magyarországért Mozgalom ezt követően is támogatni fogja az e-cigaretta használóit és az annak kereskedésével foglalkozókat, így kiáll az érdekvédelmi szervezetek által indítandó alkotmánybírósági normakontroll mellett is.

Szávay István, Lukács László és Rig Lajos országgyűlési képviselők

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek