2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Navracsics vagy Trócsányi hazudik? – Egymásra mutogatnak a fideszesek Hóman-ügyben

DK: Navracsics vagy Trócsányi hazudik? – Egymásra mutogatnak a fideszesek Hóman-ügyben

Amikor arról kérdezték Trócsányi László igazságügyi minisztert, hogy miért támogatta az Igazságügyi Minisztérium 15 millió forinttal a Székesfehérvárra tervezett Hóman-szobor felállítását, Trócsányi azt mondta, hogy csak „megörökölték a döntést”, amit még a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium hozott. Navracsics Tibor, volt közigazgatási és igazságügyi miniszter ezzel szemben tegnap azt állította közleményében, hogy „az ügyben semmilyen döntést nem hozott, a szobor felállításának sem támogatását, sem finanszírozását nem hagyta jóvá”.

Trócsányi 2014 június 6-án közvetlenül Navracsics Tibortól vette át az igazságügyi miniszteri pozíciót, valamelyiküknek tehát döntenie kellett az antiszemita szervezet támogatásáról. Most egymásra mutogat a volt, és a jelenlegi fideszes igazságügyi miniszter, valamelyikük pedig egészen biztosan hazudik. A kérdés már csak az, hogy Trócsányi vagy Navracsics próbálja most  letagadni, hogy szobrot szeretett volna állítani a zsidótörvényeket előkészítő, majd megszavazó Hómannak.

A Demokratikus Koalíció a Hóman-szobor támogatási szerződésének nyilvánosságra hozását követeli a kormánytól! Amennyiben ez nem történik meg, a DK közérdekű adatigénylést nyújt be annak kiderítésére, hogy melyik fideszes írta alá a Hóman-szobor felállítására megítélt támogatás szerződését.

Földi Judit
a DK székesfehérvári szervezetének elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…