2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Káosz és korrupció várható a balatoni fejlesztési pénzek körül

Balaton-munkacsoportot hozott létre a Jobbik, melynek célja többek között hogy a Balaton-régió fejlesztésére bejelentett 300 milliárd forintos forrás elköltését nyomon kövessük, így abból egy fillér se folyjon korrupciós csatornákon keresztül újabb Fidesz-közeli cégek és magánszemélyek zsebébe.
Azt üzenjük a kormánynak és a Fidesznek, hogy a Jobbik figyelni fogja, milyen célokra és milyen módon lesz elköltve ez az összeg. Az elmúlt 25 év tapasztalatai alapján ugyanis ahol ekkora összeg megjelenik, ott a korrupció is felüti a fejét. Az elmúlt évtizedekben a baloldali és a jobboldali kormányok is nyakig ültek a korrupciós botrányokban, mely alól a mostani Fidesz-kormány sem kivétel.

Ez a 300 milliárd, amire a kormány annyira büszke, pusztán egy lehívható uniós forrás, egy lehetőség, amivel tudni kell élni. Az is kiderült a Balaton Fejlesztési Tanács csütörtöki ülésén, hogy az illetékeseknek fogalmuk sincs, mire is lehet valójában elkölteni ezt az összeget. Mit hagy jóvá majd az unió és mit nem? Lesz-e például második balatoni komp, lesz-e iszapkotrás? A Jobbik a Parlamentben és azon kívül is régóta küzd azért, hogy a Balatont ne érdekcsoportok, hanem egységes koncepció mentén fejlesszük, és amikor egy ilyen lehetőség adódik, kész elképzelések legyenek arról, hogy mit is szeretnénk megvalósítani. Az elmúlt ciklusok kormányai azonban nem figyeltek oda a régióra, és a Jobbik javaslatait sem fogadták meg az elmúlt öt évben, így most káosz várható a pályázatok és a fejlesztési források lehívása körül. A rendelkezésre álló másfél év rendkívül szűkös időkeret ahhoz, hogy most kezdjen ötletelni a kormány.

A Jobbik új siófoki irodája egyben a Balaton-munkacsoport egyik központja is lesz.

Kepli Lajos országgyűlési képviselő, a Balaton-munkacsoport vezetője és Viszt Attila, a Jobbik választókerületi szervezője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek