2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A városvezetés megdöbbent Nagy Kálmán budapesti sajtószereplésén

Mokrai: Miskolctapolca elszakítási kísérlete után, Nagy Kálmán most a gyermekvárossal kampányol

A miskolci városvezetés megdöbbenve olvasta dr. Nagy Kálmán (Fidesz) országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatójának mondandóját, ahol a képviselő a miskolci gyermekváros ügyével kezdett személyes kampányába.
Nagy Kálmán azon kívül, hogy valótlanságokat állít, amikor a Gyermekváros áthelyezése mögé hamis üzleti terveket képzel, etikai és erkölcsi normákat átlépve a gyerekek ügyét használja fel saját budapesti politikai villongásaihoz.

Miskolc városvezetése valóban foglalkozik a Gyermekváros ügyével, hiszen egy 1997. évi XXXI. Tv. 59. §-a kötelezően írja elő, hogy a gyerekeket a nagy intézmények helyett, kisebb családias hangulatú intézményekbe kell elhelyezni, amelyeknek a létszáma nem haladhatja meg a 48 főt. A törvényi előírásnak a Miskolci Gyermekváros nem tud eleget tenni, mivel az ellátottak száma ma mintegy 200 fő. . – nyilatkozta dr. Mokrai Mihály alpolgármester.

A városvezetés elkötelezett abban, hogy az ott élő gyerekekről teljes körűen gondoskodjon, éppen ezért döntött úgy Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése, hogy 2010. január 1-től, Miskolcon létrehozza a nevelőszülői hálózatot, ezzel is elősegítve, hogy a gyerekek családban nőjenek fel.

„Szakmailag érthetetlen Nagy Kálmán viselkedése, politikailag pedig erkölcstelen, ezért mondatait visszautasítom. Ha pedig a képviselő úr nem ismeri az ügy körülményeit, máskor keressen meg.” – nyilatkozta az alpolgármester.

A Gyermekváros átalakításának ügyében a város keresi a megoldást. Az önkormányzatnak saját forrásból nincs ereje ezt kivitelezni, ezért pályázat útján próbál pénzt szerezni ennek a feltételrendszernek a megteremtéséhez.

„Nagy Kálmántól több tisztességet és együttműködést várna a város. Sajnos azonban ő volt az is, aki támogatta Miskolctapolca elszakadását Miskolctól, ezért a városvezetés hiteltelennek tartja a képviselő nyilatkozatait” – mondta dr. Mokrai Mihály alpolgármester.

 

Nagy Kálmán sajtótájékoztatója: http://fidesz.hu/index.php?Cikk=144034

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…