2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nagy-Korsa Judit kizárása

Az MSZP–DK–Együtt–Miskolc Lokálpatrióta Egyesület miskolci önkormányzati frakciója november 17-i ülésén kizárta tagjai sorából Nagy-Korsa Judit önkormányzati képviselőt.

A kizárást az egyik jelölőszervezet, az Együtt kezdeményezte.

Az önkormányzati választáson az MSZP, a DK, az Együtt és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület közös egyéni választókerületi jelölteket, és közös kompenzációs listát állított. Jelöltjeinket a választáson részt vevő miskolciak több mint 33%-a támogatta szavazatával.

A pártok és a civil szervezet között kötött választási együttműködési megállapodás alapján a választási kompenzációs lista összeállításakor vezérlő elv volt, hogy a pártok mindegyike legalább egy mandátumot szerezhessen, azaz képviselhesse pártja választóit Miskolc önkormányzatában.

Nagy-Korsa Judit erről a közös listáról, az Együtt képviseletében került be a közgyűlésbe.

Azzal, hogy Nagy-Korsa Judit úgy lépett ki az Együttből, s lépett be a DK-ba, hogy a mandátumáról nem mondott le, felrúgta a pártok közötti megállapodást. De felülírta a választók akaratát is, hiszen megfosztotta az Együttet attól a jogától, hogy önkormányzati képviselőn keresztül képviselhesse azokat az embereket, akik pont az Együtt miatt adták le voksaikat jelöltjeinkre.

Frakciónk megállapította, hogy Nagy-Korsa Judit eljárása vállalhatatlan, hiszen többszöri egyeztetés ellenére sem volt hajlandó visszaadni a mandátumát, nem biztosított lehetőséget arra, hogy jelölőszervezete – a választók megbízásával élve – egy másik képviselőt küldjön az önkormányzatba.

Az Együtt ezért kezdeményezte Nagy-Korsa Judit kizárását, az MSZP pedig ezért támogatta az Együtt javaslatát.

Az ország és a város jelenlegi állapotában minden demokratikus erő együttműködésére szükség van. Jól tudja ezt az MSZP és az Együtt is, s a két párt továbbra is nyitott az együttműködésre. De az együttműködés csak abban az esetben lehet hiteles és működőképes, ha a felek azt komolyan is gondolják, s a választóik akaratának megfelelően betartják a közösen felállított játékszabályokat.

Sajnáljuk, hogy ebben az esetben nem ez történt.

Dr. Simon Gábor
az MSZP miskolci elnöke, frakcióvezető

Tóth László
az Együtt miskolci elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek