2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Edzőtábor után, felkészülési verseny előtt

Edzőtábor után, felkészülési verseny előtt

Az elmúlt hétvégén öt hazai triatlon klub  25 utánpótlás versenyzőinek és edzőinek tartottak  képzéssel egybekötött edzőtáborozást Tiszaújvárosban, a Sportcentrumban.

Az Abonyi Fergeteg SE, a Martfűi ÚTK, a Tarjáni Tornádó SE, a Veresegyházi VSK, és a házigazda TVK-Mali TK képviselői Zemen János mesteredző és Filep Csaba utánpótlás-edző közreműködésével gyakorlati bemutatókon, közös gyakorlásokon vettek részt, miközben egymástól is tanulhattak.
– Az utóbbi három évben megtartott sikeres, mára a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) képzési rendszerének részét képező előadássorozatunkat követően ezúttal a gyakorlatra helyeztük a hangsúlyt és azoknak a sportolóknak kínáltunk lehetőséget, akik elsősorban életkoruknál fogva még nem jutnak el edzőtáborokba – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a TVK-Mali TK elnök-vezetőedzőjétől, az MTSZ szakmai alelnökétől. – A futás és a kerékpározás technikájának mind jobb elsajátítása mellett a két sportághoz kapcsolódó nyújtó-lazító elemek megismerése szerepelt a foglalkozások középpontjában. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által támogatott Utánpótlás-nevelő és Módszertani Központunk  következő programja a november 28-án,  szombaton, 11 órától megrendezendő, úszásból és futásból álló felkészülési verseny lesz. A gyakorlati képzést 2016. februárjában,  hasonló formában folytatjuk, amikor ismét előadónk lesz Tőrös Károly nemzetközileg is elismert, olimpiai és világbajnoki érmeseket nevelt úszóedző.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek