2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Érkeznek a gyűjtőedények

Folyamatosan érkeznek Sajókazára azok a szürke és kék-sárga színű hulladékgyűjtő edények, amelyeket az elkövetkező hónapokban a Sajó-Bódva Völgyében élő háztartások ingyenesen vehetnek át. A pályázati forrásból vásárolt gyűjtőedények mellett a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás százmilliós értékben komoly gépekkel is gazdagodik, amelyek tovább emelik majd a ZV Nonprofit Kft. által ellátott közszolgáltatás színvonalát.
A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás a ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. szakmai megvalósításával sajtótájékoztatót, valamint projektlátogatást szervezett a KEOP-1.1.1/C/13-2013-0002 azonosító számú „A Sajó-Bódva Völgye és környéke hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése eszközbeszerzésekkel” című projekt keretében november 16-án a Sajókazai Hulladékkezelő Centrumban.

A fejlesztés keretében olyan eszközöket vásároltak, mellyel a közszolgáltatás ellátása még színvonalasabban biztosítható. A több mint húsz új gyűjtőjármű között szerepel többek között két mosójármű is, mellyel az edényzetek tisztítása gyorsabbá, korszerűbbé válik.
A fejlesztés leginkább kézzelfogható jele, hogy a családi házas övezetekben élő háztartások mindegyike kap egy szürke és egy kék-sárga színű edényzetet, utóbbiban szelektíven tudják majd gyűjteni a hulladékot. A színes edénybe kerülhet a műanyag- a fém- és a papír-, a szürkébe pedig a kommunális-hulladék. Fontos hangsúlyozni, hogy a szelektíven gyűjtött üveget a továbbiakban is a közös szelektív szigetekre kell elvinni, melyek minden településen megtalálhatóak. A társasházak szintén új edényeket kapnak, szürkét és kék-sárgát is. A Társulás és a közszolgáltató ZV Nonprofit Kft. abban kéri majd a társasházkezelők segítségét, hogy a bomló anyagot nem tartalmazó szelektív edények a lépcsőházba kerülhessenek, megelőzendő azt, hogy illetéktelenek turkáljanak, vagy válogassanak benne.

„Nemcsak Kazincbarcikán, hanem a környező 124 településen is régóta probléma a lakosságnál kihelyezett gyűjtőedények rossz állapota. A polgármesterek már jelezték, hogy ezeket ki kellene cserélni. Most elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor megérkeznek azok az új edények, amelyek a következő hónapokban eljutnak az érintett településekre. Nagy felelősség hárul most a társulásra, és nem utolsó sorban a polgármesterekre, hiszen meg kell szervezni a gyűjtőedények kiosztását, emellett elengedhetetlen a lakosság tájékoztatása is azok helyes használatáról” – emelte ki Szitka Péter, a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás elnöke.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek