2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Mikulás-futás Miskolctapolcán

Az I. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás elnevezésű sporteseményt, melyen minden korosztály felmérheti edzettségi állapotát, december 6-án, vasárnap, 10 órától rendezik meg Miskolctapolcán.
A szervezők – az Avalon Park és a Nomád Sport Alapítvány  -célja  a futás népszerűsítése,  sportolási és versenyzési lehetőség megteremtése amatőr és profi sportolók, valamint az általános- és középiskolák diákok és szüleik részére. A nevezési díjból befolyt összeget az alapítvány a Nomád Terepfutó Suli  diákjainak felszerelésére, a versenyekre való utazásukra és terembérleti díjakra költi majd.

Nevezni  9.45 óráig lehet az Avalon Park bejáratánál kijelölt  versenyközpontban, ahol a rajt és a cél is lesz. A 18 év alatti fiatalok egy tábla csokoládéval jelentkezhetnek, míg a felnőtteknek 1000 forintot kell fizetniük a regisztráláskor. Mivel jótékonysági futásról van szó, a házigazdák nagyobb összeget is örömmel fogadnak.

A futás – a rendezvény nevének megfelelően – Mikulás sapkában történik, melyet minden sportoló megtarthat emlékbe.

A hat kategóriában kiírt verseny távja 2000 méter. A pálya fél távig emelkedő, majd lejtős aszfaltos út. A továbbjutásos rendszerű erőpróba több futamból áll. Futamonként 12 versenyző rajtol (6 férfi és 6 nő). A kőbánya előtti kanyarban lesz a fordító, innen vissza kell futni a RAJT/CÉL kapuhoz. A célban az első 3-3 beérkezőt regisztrálják, ők továbbjutnak a középdöntőkbe, melyek  rendszere megegyezik a selejtezőkével. A középdöntők végén szintén 3 férfi és 3 nő jut tovább, a döntőbe.

A döntő futam előtt lesz a gyermekek versenye, mely egy körből áll, és tömegrajttal indul.

A 13 órára tervezett eredményhirdetésen a felnőtt verseny női és férfi első három helyezettje érem-, oklevél-, kupa-díjazásban részesül, valamint az  Avalon Park ajándékait is megkapja. A gyermekeknél minden kategória győztes fiú és leány  HELL Kart-os, illetve Maya design-nal ellátott ajándékot vihet haza.

Minden résztvevőt Chocco Garden szaloncukorral, XIXO Íz vízzel és XIXO forró tea kóstolóval várnak a célban.

A versenyközpontban felállított sátorban szaktanácsokkal látják el az érdeklődőket a terepfutás valamennyi kérdéskörével kapcsolatban.

Bővebb információt Zámbori Zoltántól (tel.: 06-30/429-9916, e-mail: nomadathos@gmail.com) és Farkas Éva Katalintól (e-mail: info@nomadsportalapitvany.hu) lehet kérni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek