2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Jobbik segítségét kérik az ápolók

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ápolók a Jobbik segítségét kérik, miután nem látnak semmilyen kormányzati akaratot az egészségügyben dolgozók helyzetének rendezésére.

A munkavállalókat pénteken Miskolcon fogadta a Jobbik Európai Parlamenti képviselője, Morvai Krisztina is, akinek a szakdolgozók elmondták: az ápolói társadalom elöregedett, a fiatalok közül egyre többen hagyják el az országot, az idősebbek pedig, miután egy-egy éjszaka 40-50 beteget látnak el, kénytelenek takarítást vagy árufeltöltést vállalni valamelyik multinál, hogy meg tudjanak élni. Ha nem történik bérrendezés, az kritikus létszámhiányt, a rendszer összeomlását fogja eredményezni.

A Jobbik mind az európai, mind a hazai politikai színtereken kiáll az egészségügyben dolgozók mellett. Ennek jeleként Morvai Krisztina a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola szalagtűző ünnepségén köszöntötte a leendő ápolókat, egészségügyi szakdolgozókat, kifejezve háláját, amiért a tanulók minden nehézség ellenére ezt szép és nemes hivatást választották. A Jobbik ahogy eddig, úgy a jövőben is mindent elkövet azért, hogy az egészségügyben dolgozók anyagi és társadalmi megbecsülése végre méltó helyére kerüljön.

Dr. Lukács László, a Jobbik országgyűlési képviselője
Szegedi Judit, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek