2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Műfüves pályát avattak Szikszón

Sportolni jó, sportolni öröm, tartja a mondás. Biztos vagyok benne, hogy ezzel teljesen egyet értenek volt élsportoló vendégeink is, akiknek a versenysport változtatta meg az életüket – fogalmazott október 29-i ünnepi beszédében Füzesséri József, Szikszó polgármestere.

Valószínű sokat tudnának mesélni nekünk arról, mire tanította meg őket a sport. Hiszen akik ezt rendszeresen művelik nemcsak egészségesek, edzett testűek, hanem szellemiségük , jellemük is fejlődik ez által.

De sportot nézni is öröm, hiszen szurkolóként átélhetjük az izgalmakat és sikereket a csapatunkkal.

Azt gondolom, egy város vezetésének az a feladata: hogy teremtse meg az emberek számára azt a lehetőséget, ahol ezt az örömöt átélhetik.

Szikszó kis város, de mégis nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan sportközpontot üzemeltetünk, ahol most állunk. Nem kis erőfeszítéssel , de működtetjük az uszodánkat, a tornacsarnokunk a verseny és tömegsportnak ad helyet. Ezzel a korszerű műfüves pályával, aminek az avatására összegyűltünk, teljes lesz ez a komplexum – jelentette ki Füzesséri József.

Az önkormányzat beruházásában, az Agroszekortim Kft építésében valósult meg ez a létesítmény. A pálya 42 x 22 méter, a vonalazott része 20x 40 méter. A burkolata korszerű anyagokból készült, villanyvilágítással ellátott , hat méter magas labdahálóval rendelkezik, télen és nyáron alkalmas verseny és tömegsport számára.

Szikszón mindig öröm, ha gyarapodunk , tovább lépünk. Úgy gondolom ez a beruházás a fiataloktól az idősebbekig, valamennyi nemzedéket szolgálja.

Hiszem azt, hogy sok- sok izgalmas meccsnek leszünk itt tanúja a jövőben. Sok – sok baráti társaságnak ad majd élményt ez a hely, fejlődési lehetőséget a diákoknak, a fiataloknak – mondta végezetül Füzeséri József.

Köszönöm a kivitelezőnek, Székely Szabolcs ügyvezető igazgató úrnak, hogy ilyen külsejében is szép beruházást hozott létre. Köszönöm a képviselőknek, sport barátoknak , hogy támogatták a létesítmény létrejöttét.

Kívánom, hogy a jövőben mindig legyen élet ezen a pályán, szolgálva egészségünket, kikapcsolódásunkat, a csapatunk sikerét !

A kezdőrúgásnál közreműködött Horváth Ferenc többszörös magyar válogatott, az FTC és a Videoton egykori játékosa, mostani edzője és Tamási Zoltán, az Újpest korábbi csupaszív játékosa. Részt vett az ünbnepségen Becz Mariann is, a Ferencváros egykori kiváló kézilabdázója. Fellépett az avatón az Akrobatikus rock’n’ roll csapat, ezt követően pedig a szikszói öregfiúk vették birtpkba az új pályát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek