2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Egy receptkönyv, amit csak lapozgatni is egy élmény

Mima Sinclair: Mézeskalács csodaország

Őzgida, róka, szarvas áll a réten, fölöttük bagoly és madarak a fákon. Mindez egy csodás erdő, méghozzá egy mézeskalács-erdő közepén! Ha meglátjuk ezt a képet, egészen biztosan álmodozni kezdünk arról, milyen jó is lenne megsütni karácsonyra! Aztán a legtöbben gyorsan le is teszünk róla, mert túl bonyolultnak gondoljuk. Pedig nem is az. Mima Sinclair könyvéből elsajátíthatjuk a mézeskalácssütés minden fortélyát, de az se essen kétségbe, aki nem házitündér: ezt a könyvet csak nézegetni is igazi élmény!

A szerző számos receptet soroltat fel könyvében, így a kezdők és a haladók is tudnak válogatni a különböző mézeskalácsoktól kezdve, a karácsonyi kuglófon át egészen a kávéba, kakaóba is tehető mézeskalács-szirupig. Elkészítésükhöz pedig hasznos tippeket is kapunk. A tésztát például semmiképp sem tanácsos túlgyúrni, és kiderül, hogy a régi fűszerek elhasználása sem feltétlenül a legjobb ötlet.

Mima Sinclair azokra is gondolt, akik glutén-, tej- vagy tojásérzékenységben szenvednek, ugyanis a könyv elején alternatív összetevőket is felsorol. Mert ahogy a szerzőnő mondja, egész egyszerűen nem lenne igazságos, ha bárkinek le kellene mondania ezekről a csoda-mézeskalácsokról!

Az ízléses receptkönyv minden lapjáról érződik a sütés, a sütemények szeretete. Biztosan nem bánjuk meg, ha benevezünk rá!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek