2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Bizalomjáték

Az amerikai Harlan Coben, napjaink egyik legnépszerűbb krimiírója, regényeinek védjegye a váratlan fordulatokkal átszőtt cselekmény. Coben nem csupán a New York Times bestsellerírója, hanem egyedülálló módon mindhárom irodalmi díjat, az Edgar, a Shamus és az Anthony díjat is megkapta. Az idegen, megjelenése után nem sokkal, felkerült a bestsellerlisták elejére, és szerencsére rendkívül gyorsan megérkezett a magyar fordítás a hazai rajongókhoz.

A regény főhőse, Adam Price, akinek élete maga az amerikai álom: sikeres ügyvéd, tehetős, gyönyörű felesége és gyermekei vannak és óriási családi házban él családjával a kertvárosban. Adam élete gyökeresen megváltozik, amikor egy nap, miután munka után kedvenc bárjában tölti az időt, leül mellé egy idegen, aki Adam felesége titkáról ad fülest. Adam addig tökéletesnek hitt élete darabjaira kezd széthullani, és rájön, hogy itt már többről van szó, mint a boldogságáról…

A múltbeli ballépések elől nincs menekvés… Vajon ki ez a rejtélyes idegen? Honnan tudja a titkokat? Mi a célja a szembesítéssel? A regényben fokozatosan érnek össze a cselekményszálak, és szépen lassan összeáll a kép; a közös pont az idegen. Coben mindezt egy rendkívül sötét, borús hangulatú, fordulatokban gazdag regényben írja le, miközben gondoskodik arról, hogy kétségek között tartsa olvasóját és a végletekig fokozza a feszültséget. Mindezekkel, Coben letehetetlenné varázsolja könyvét, így aki tervezi az elolvasását, jobban teszi, ha felszabadítja a délutánját-estéjét.

A Coben regényében a hekkerek, az internet világa szerves része a történetnek, így regénye igazán modernné válik, melyhez könnyű kapcsolódási pontot találnia a ma emberének. A regény főhőse egy hétköznapi ember, aki különleges körülmények áldozatává válik. Coben gondoskodik róla, hogy a regény befejezése semmiképp se hagyja hidegen olvasóit…

Az idegen ajánlott mindazoknak, akik szeretik a krimi és thriller műfaját, és a lebilincselő karakterekkel és csavarokkal teli cselekményt. Aki nem ismerte eddig Coben munkásságát, a tehetséges szerző számos könyvéből válogathat, és valószínűleg nem fog csalódni. Az idegen nem csupán szórakoztat, hanem elgondolkodtat is; milyen titkokat rejtegetünk mások elől? Párunknak milyen titkairól nem tudunk? Meg lehet bízni a másikban teljes mértékben?

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek