2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Kiszámíthatatlan lesz a vonatközlekedés csütörtökön a VDSZSZ-sztrájk miatt
Kiszámíthatatlan lesz a vonatközlekedés csütörtökön a VDSZSZ-sztrájk miatt

Kiszámíthatatlan lesz a vonatközlekedés csütörtökön a VDSZSZ-sztrájk miatt

Kiszámíthatatlan lesz a vonatközlekedés csütörtökön a VDSZSZ-sztrájk miattNem született megállapodás szerda délután a Vasúti Dolgozók Szabad Szervezete (VDSZSZ) és a MÁV képviselői között a csütörtökön hajnal 4 órakor kezdődő és reggel 8 óráig tartó, a VDSZSZ által meghirdetetett szolidaritási sztrájk idejére – közölte a MÁV. Így kiszámíthatatlan lesz a vonatközlekedés több területen, köztük a BKV sztrájkjában érintett fővárosi agglomerációban. A vonatközlekedésekben késésekre, útvonal-rövidülésre, vonatkimaradásokra kell számítani, a sztrájkot követően várhatóan a kora délután állhat helyre a menetrendszerű közlekedés.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint a sztrájk időtartama alatt, majd azt követően csütörtökön 12 óráig az InterCity vonatokat helyjegy és pótjegy nélkül igénybe lehet venni. A 12 óra után induló InterCity vonatokon az érvényes menetjegy mellé már szükséges a helyjegy és pótjegy megváltása is.

Az aktuális vasúti közlekedésről a www.mav-start.hu oldalon folyamatosan frissített információkat közöl a vasúttársaság. Ezen kívül a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatot megerősítik, az érdeklődők a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon kérhetnek információt.

A sztrájk miatt a 2010. január 14-ei utazásról lemondóknak az előre váltott menetjegyet, IC/IP pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül visszatérítik a pénztárakban. A megvásárolt menetjegyek, IC/IP pótjegyek visszatérítése a sztrájk meghirdetésének időpontjától 2010. január 15-én pénteken 24.00 óráig igényelhető kezelési költség nélkül.

A Volánbusz Zrt. valamennyi járatán elfogadja 14 óráig a sztrájk ideje alatt érvényes vasúti bérleteket, illetve a MÁV arcképes igazolványokat, a MÁV-START által kibocsátott START Klub és START Klub Prémiumkártyákat és a BKSZ által kibocsátott bérleteket és kiegészítő bérleteket.

Csütörtökön egész nap a BKV Zrt. a közlekedő járatain elfogadja a MÁV arcképes igazolványokat, a MÁV-START által kibocsátott START Klub és START Klub Prémiumkártyákat, a BKSZ bérleteket és kiegészítő bérleteket.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…