2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

Jobbik:A Fidesz-kormány cserbenhagyja a panellakókat

A Jobbik megdöbbenéssel fogadta Lázár János bejelentését, miszerint az új uniós pénzügyi ciklusban a lakóépületek nem kaphatnak támogatást energiakorszerűsítésre. A kormány döntése értelmében csupán középületek részesülnek uniós forrásban, lakóépületek nem. A bejelentés azt jelenti, hogy a 320 ezer felújításra váró panellakásokban élő 1,1 millió magyar ember nem számíthat segítségre. Lázár János terve nem csak a Fidesz–KDNP korábbi ígéreteivel megy szembe, de szakmailag is teljesen elhibázott.
Az ország energiafogyasztásának közel egyharmadát a 2,7 millió lakóépület adja, szemben a pár ezer középülettel. A lakosság nyolcvanöt százalékának nincs megtakarítása, önerőből nem tudja finanszírozni a beruházásokat. A valódi rezsicsökkentés az lenne, ha a panelházak és régebbi családi házak energetikai felújítása megtörténne. Amellett, hogy az intézkedés csökkentené hazánk energiafüggőségét, a környezetre is kedvező hatást gyakorolna.

A Jobbik kormányra kerülve az uniós pénzek ésszerű felhasználásával és szakmailag alátámasztott beruházásokkal fogja támogatni a panellakások energiahatékonyságának növelését. Az uniós források elosztásánál nem a haverok, hanem a magyar emberek fognak elsőbbséget élvezni.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek