2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 393 HUF
1 GBP 465 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Utcai „harcosok” – napi küzdelem a tiltott kéjelgőkkel szemben
Utcai „harcosok” – napi küzdelem a tiltott kéjelgőkkel szemben

Utcai „harcosok” – napi küzdelem a tiltott kéjelgőkkel szemben

Utcai „harcosok” – napi küzdelem a tiltott kéjelgőkkel szemben Közel ezer alkalommal intézkedtek a rendőrök Miskolcon tiltott kéjelgőkkel szemben az elmúlt évben. Mondhatni a rendőrség mindennapos harcot vív az utcai prostitúció visszaszorítása érdekében.

/Illusztráció/

Az elmúlt évben a rendszeres ellenőrzések során sikerült visszaszorítani a tiltott kéjelgőket Miskolcon a védett övezetekből. Továbbá a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó 3-as, 35-ös és a 37-es számú főútvonalak mentén szintén hasonló eredmények demonstrálják a hatósági erőfeszítéseket. A konkrét számok tekintetében lefektethető, hogy 2009-ben a miskolci rendőrség összesen 910 esetben kezdeményezett tiltott kéjelgés miatt szabálysértési eljárást a Miskolci Városi Bíróságon. A taláros testület 104 esetben elzárást, 259 alkalommal pénzbírságot szabott ki és 148 esetben élt figyelmeztetéssel, míg 399 esetben azonos volt az eljárás alá vont személye, így azokat a bíróság egy ügyként bírálta el.

Legutóbb két tiltott kéjelgőt vettek szabálysértési őrizetbe Miskolcon, akik a Baross Gábor úton kínálták szexuális szolgáltatásaikat január 11-én az esti órákban.

A Miskolci Rendőrkapitányság a közbiztonság megszilárdítása érdekében, a polgárok jogos igényeinek eleget téve évről-évre egyre nagyobb figyelmet fordít a prostitúció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények visszaszorítására. Az adatok tükrében elmondható, hogy az elmúlt évben többször intézkedtek tiltott kéjelgés miatt, mint az azt megelőző évben. Ez nem jelenti azt, hogy a prostituáltak száma és tevékenysége megnőtt volna a városban, hanem a rendőrség azon igyekezetét mutatja, hogy a törvény által védett övezetekből, így különösen az iskolák, óvodák, közművelődési épületek, egyházak, temetkezési kegyhelyek környékéről teljesen kiszorítsák a jelenséget.


A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek