2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Megnyílt az Európa Kulturális Fővárosa program Pécsett
Megnyílt az Európa Kulturális Fővárosa program Pécsett

Megnyílt az Európa Kulturális Fővárosa program Pécsett

Megnyílt az Európa Kulturális Fővárosa program PécsettBajnai Gordon szerint Pécs sok megpróbáltatás, hányattatás, elfeledés után most újra élni tud egy régóta megérdemelt lehetőséggel, visszanyerheti kiemelkedő szerepét az országban, a régióban és megmutathatja, hogy „méltó régi nagy híréhez”. A miniszterelnök a Pécs Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat nyitóeseményén úgy fogalmazott: mostantól Magyarországnak két fővárosa van, Budapest mellett Pécs is azzá vált, a magyar és az európai kultúra fővárosává. Véleménye szerint a programsorozat az összefogás sikere, az együttműködés eredménye és azt bizonyítja, hogy a nagy ügyek előbbre valók a részérdeknél.

A magántőkével együtt mintegy 50 milliárd forintot költenek a rendezvénysorozatra, ez az összeg magába foglalja a nagyprojektek, a programok, a marketing és a szállodafejlesztések és útfelújítások költségét is. Az EKF menedzsment központ egész évben mintegy egymillió látogatóval számol, akiknek várhatóan 20-30 százaléka lesz külföldi, ők főként a partnervárosokból, osztrák, német és horvát területekről érkeznek majd.

Az érdeklődőknek 350 kulturális programot kínálnak Pécsett és a környező településeken, ezt mintegy 100 civil és további 80-100 regionális társprogram egészíti ki.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek