2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
csodamalom 1

Miskolci Csodamalom Bábszinház – Szeptember

csodamalom 1

2015 Szeptember

13. VASÁRNAP 10.30 óra   A CSILLAGSZEMŰ JUHÁSZ Huzella Péterrel

20. VASÁRNAP 10.30 óra   MOHA ÉS PÁFRÁNY

27. SZOMBAT 10.30 óra     MAZSOLA (bemutató)

 

A csillagszemű juhász

szin1Nekeresd országban a királyon kívül senkinek sem szabad tüsszentenie, a nép meg egyszerre kiabálja: „Adj’ Isten egészségére, felség!”. A csillagszemű juhásznak azonban nem kenyere a szolgalelkűség, nem hajlandó engedelmeskedni a király szeszélyének – illetve csak egyetlen feltétellel: ha hozzá adják feleségül a királylányt! A király bizony válogat az eszközökben, már ami a csillagszemű juhász elpusztítását illeti, de a vérszomjas medve, a vad óriás-sünök rendre kudarcot vallanak, sőt még a kaszás veremből is úgy kerül ki, hogy haja szála sem görbül. Végső elkeseredésében a király teljesíti a legény óhaját, feleségül adja hozzá a királylányt, akit bizony már első találkozásukkor megbabonázott azzal a csodálatos csillagszemével…

író: Zalán Tibor
rendező: Szabó Attila
tervező: Mátravölgyi Ákos
zene: Huzella Péter

 

 

 

szin2Moha és Páfrány

Moha és Páfrány gondtalanul élik manóéletüket erdei fatörzskunyhójukban, míg egy szép napon a Bagoly elrabolja nagy becsben tartott órájukat. Ennek a csudálatos időmérő eszköznek csupán egy mutatója van, amely nem az órákat, hanem az évszakokat jelzi. Az óráért cserébe egy olyan hógolyót kér, amely sohasem olvad el. A manók nem sokat teketóriáznak, elindulnak, hogy teljesítsék a lehetetlennek tetsző feladatot. Mert azt a két manó is tudja, hogy a világ  legszívósabb hógolyója is megsínyli az évszakok változását!  Sikerül-e haza vinniük a soha el nem olvadó hógolyót? Aki eljön a bábszínházba, megtudja a választ!

Moha és Páfrány
író: Václav Čtvrtek
rendező: Heiszmann Ildikó
tervező: B. Juhász Ildikó

 

 

MAZSOLAszin3

Manófalvi Manó, a madárijesztők barátja egy szép napon födél nélkül maradt. Szerencsére talált a mezőn egy jókora sütőtököt, aminek a cinkék már kivájták a belét. Csinosan berendezte, dundi szalmazsákot készített magának, jó kis karosszéket, és lámpagyújtás után vidáman olvasott újságot. Egyszer csámcsogást hallott kintről. Egy induri-pinduri malac rágta a házat. Ugye ti már tudjátok, ki volt ez az induri-pinduri kismalac? Hát Mazsola! Aki persze ott is maradt mindjárt a kis tökházban, és ha eljösztök a bábszínházba, megtudhatjátok, mi minden történt Mazsolával, a szeretetreméltó, falánk és kissé lusta, de nagyon kedves kismalaccal.

író: Bálint Ágnes
tervező: B. Juhász Ildikó
bábok: Korecz Károly
rendező: Sz. Szabó Attila

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek