2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

MAB – sajtópályázat 2015

A Miskolci Akadémiai Bizottság sajtópályázatot hirdet: 2015-ben odaítéli a MAB sajtó-díjat.
A pályázat célja, hogy a széles közvélemény számára ismertté váljon a Miskolci Akadémiai Bizottság tevékenysége. A nagyközönség értesüljön a MAB-hoz tartozó bizottságok, ezen belül a tagok munkájáról, tudományos tevékenységéről. Kapjon képet az olvasó, a hallgató és a néző a tudományos kutatással foglalkozók eredményeiről, gondolkodásáról, a MAB tudományszervező tevékenységéről. Szándéka a pályázat meghirdetőjének, hogy minél többen kapcsolódjanak be aktívan és érdeklődőként a MAB  programjaiba.
A pályázat további célja,  hogy ismertté váljanak azok a tudományos személyiségek  a Borsod- Abaúj Zemplén, Heves és Nógrád megyében akik méltón reprezentálják a Magyar Tu-dományos  Akadémia szellemiségét.
Ugyanakkor célja a sajtópályázat meghirdetésének, a MAB sajtódíj- odaítélésének az is, hogy ösztönözze a magas minőségű újságírást, a különféle publikációk megjelenését olyan témákról, amelyek felhívják a figyelmet a három megyében  működő tudományos intézmények és kutatóik által képviselt hazai értékekre, az MTA, ezen belül a MAB  célkitűzéseire, eredményeire.

Pályázatként beadható: a helyi, a megyei és az országos napi-, heti- és havilapokban megje-lent írásokat, online tartalmakat, a rádiókban elhangzott vagy televíziókban vetített interjúkat, riportokat, tudósításokat.

Pályázni a 2015. január 01. és 2015. október 15. között megjelent vagy megjelenő alko-tásokkal lehet.

Az írott pályázatok terjedelme 3-10 ezer karakter lehet. A pályázat befogad nem magyar nyelven készült, de a három megyében munkálkodó tudományos személyiségek munkájával foglalkozó, a megjelölt hazai témákkal összefüggő pályaműveket is.

Díj: nettó 100.000 Ft. A sajtópályázat nyertesének munkáját a díj mellett a MAB elismerő oklevéllel is jutalmazza.

A pályakezdő újságírók (az életkor 35 évvel bezáróan) legjobb munkája különdíjban részesül.
A díjazott műveket a MAB a honlapján (http://tab.mta.hu)  publikálja.

Egy pályázó max. két pályaművel nevezhet.

A pályamű megjelenése:
A pályaműnek a pályázati időszakban, kell megjelenni, és ezt bizonyítva kell a pályázatot beadni. A média megjelenés lehet országos vagy helyi egyaránt.

A pályázatok beérkezési határideje: 2015. október 15. 24.00 óra.

Bíráló bizottság: a pályázatokat a MAB felkérésére egy bizottság bírálja el.

Díjátadás: a MAB 2015-ös tudomány napi ünnepségén

A pályamunkákat az alábbi címen várjuk:
E-mail: info@MAB.hu

A pályázatról információk kérhetők:
E-mail: hajnal.jozsef@barcikaart.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek