2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Üveghuta Kupa: bringával Keresztre

A hagyományosan Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti XII. Üveghuta Kupa elnevezésű hegyi kerékpáros időfutam versenyt október 4-én, vasárnap – újdonsággal – rendezi meg a Kis-Galya KSE.

A hegyi-, illetve országúti kerékpárral indulókat ezúttal 22 egyéni és egy páros kategóriába sorolják.  Újdonságot jelent, hogy a serdülő leányok  MTB és országúti versenyszámban is összemérhetik tudásukat, valamint közkívánatra ismét kiírták a 105 kg feletti kategóriát.

A mezőny első versenyzője 10 órakor rajtolhat Bükkszentlászlóról az 5,3 km-es, 325 méter szintemelkedéssel nehezített táv teljesítésére, majd a többiek percenkénti indítással folyamatosan startolnak el, hogy megérkezzenek a Bükkszentkereszt határában kijelölt célba.

Előnevezni a www.kisgalya.hu honlapról letölthető nevezési lap kitöltésével, elküldésével kedvezményesen (egyéniben 2500, párosban 5000 forintért) szeptember 18-án, szerdáig lehet. A nevezési lapokat a kisgalya@gmail.com e-mail címre várják a rendezők. Az előnevezési határidő lejárta után – szeptember 30-án, szerdáig – is tudnak előre rajtszámot biztosítani, de már a helyszíni nevezési díjak (3000 és 6000 forint) átutalása ellenében. Nevezni még a verseny napján, a bükkszentlászlói rajthelyen is lehet majd, kivéve, ha addigra betelik a 240 főre vonatkozó indulási létszám-limit.
Akinek problémás az utalás, Bükkszentkereszten személyes fizetés is lehetséges, előzetes egyeztetéssel. Helyszíni nevezés a rajt területén, 7.30-10.30 között. Mindenkinek a rajtszáma egyben az indulási idejét is jelzi!
A versenyen becsatolt kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után!

Útvonal-lezárás a verseny idején!
A verseny idején az útvonal le lesz zárva a forgalom elől! Ez vonatkozik a versenyzők kísérőire is. Ezért mindenkit arra kérnek, hogy a rajt előtt úgy vigyék fel Bükkszentkeresztre gépjárműveiket, hogy 9 óra 30-tól érvénybe lép a teljes útzár. Innentől kezdve mindenki csak körbe (Lillafüred felé) tud fel-le közlekedni a verseny előtt és alatt. Az utolsó induló felérkezése után nyitják meg az utat az autósok és a visszaguruló kerékpárosok számára!

Ajándékok és frissítő

Bükkszentkereszten, a díjkiosztásnak is otthont adó, Borostyán Étterem udvarán, minden távját befejező versenyző emblémázott üvegpoharat és az étterem jóvoltából egy kis harapnivalót kap, továbbá rajtszám felmutatása ellenében átveheti a támogatók ajándékát is. A díjazásból is részt vállaló Borostyán Étterem ezen túl 20%-os  kedvezményt biztosít azon versenyzőknek, akik azon a napon szeretnének náluk ebédelni!
Az Életfa Országos Egészségőrző Program lábvonal tesztjét mindenkinek érdemes kipróbálni. A rajtban bemelegítő- míg a célban izomlazító masszázzsal várják a résztvevőket

A Dreher Sörgyár jóvoltából minden 18 év feletti induló, egy doboz Dreher 24 ízesített alkoholmentes sört kap a célcsomag átvételekor. Minden célbaérkezőt a Primavera ásványvíz frissíti. Primavera – Egész évben a sportolókért! A serdülő és ifi kategóriák indulói a nevezésnél Primavera kulacsot kapnak ajándékba.

A verseny létrejöttét fővédnökként Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere, védnökként Katona Ferenc miskolci önkormányzati képviselő támogatja.

A RÉSZLETES VERSENYKIÍRÁS, A NEVEZETTEK FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ LISTÁJA MEGTEKINTHETŐ A WWW.KISGALYA.HU HONLAPON. TOVÁBBI INFORMÁCIÓT KÉRNI SIKTER ZSUZSDANNÁTÓL A 30/2063-602-ES TELEFONSZÁMON LEHET.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek