2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sebzett szívek

Ha igazán megtetszik egy könyv, akkor annak befejezése után űr keletkezik, ezért lázas kutatásba kezdünk, hogy megszüntessük a hiányérzést. Rengetegen ismerhetik a szélsőségesen megosztó Szürke ötven árnyalat-trilógia első részének moziváltozatát.

A rajongók fellélegezhetnek, ugyanis J. Kenner elhozta a megváltást a Stark-trilógiával. A Forró rabság első részében (ismét) egy nő és férfi huzavonája köré összpontosul, amely legalább olyan romantikus, erotikával fűtött, mint Anastasia és Christian kapcsolata.

Damien Stark profilt váltott, ugyanis sztárteniszjátékosból lett kőgazdag vállalkozó. Mintha egy álomból lépett volna ki: szexi, magabiztos, uralkodó tekintélyparancsoló, ugyanakkor meglehetősen elbűvölő férfi. Bárkit és bármit megkaphat, akit és amit csak akar, a nők pedig a lábai előtt hevernek. Ki is szemelte következő áldozatát: Nikki Fairchilde-ot. Viharos sebességgel jelentkezett a félreérthetetlen jel: szikrázni kezdett körülöttük-köztük a levegő. Egymás iránti vágyuk olyan elemi erejű, hogy már-már kontrollálhatatlan. Nikki azonban tart a férfi elvárásainak nyomásától, ráadásul a behódolás magával vonná múltjának legsötétebb titkának felszínre kerülésével, ami képes lenne elválasztani kettejüket. Eközben Damien háza táján is van mit sepregetni: kísértetekkel küzd, amelyeket a férfi igyekszik gondosan a jótékony homályban tartani Nikki elől, s ezzel együtt kettejük elpusztításának veszélyét hordozzák.

A Nikki és Damien közti vonzalom tapintható, és kapcsolatuk lassanként épül ki. Ebben nagy szerepet játszik a szerző is: rendkívül izgalmasan megragadja a köztük lévő kémiát, a vágyakozás kínzó erejét, valamint az egymásra tett, univerzumot megváltoztató hatást. Mindketten erős jellemvonásokkal rendelkeznek, s meglepően jól kiegészítik egymást. Damien zártabb személyiség, aki messze képes elmenni, hogy magánéletét ne fedje fel. Nikki független és önálló nő, aki bár hajlamos alávetni magát a másiknak, de nem szorítja magát háttérbe minden határon túl, hanem kiáll magáért, és nem hagyja, hogy Damien keresztbe tegyen karriercéljainak. Közös bennük, hogy érzelmileg sérültek és nem hibátlanok: megvannak a magukkal cipelt múltbeli démonjaik, amelyekkel folyamatos küzdelmet vívnak, így emberibbek, és könnyű szimpatizálni velük.

A Forró rabság felér egy érzelmi hullámvasúttal, tele gyengédséggel, szerelmi rejtéllyel, érzékiséggel és rengeteg (részletesen lefestett) forró jelenettel. Tagadhatatlanul számos hasonlóságot találni J. Kenner és E. L. James regénye között, viszont előbbi kevésbé dominál a kiszolgáltatottság és sérülékenység, valamint a karakterek és a kapcsolatuk sokkal realisztikusabb.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek