2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Narconon Bringatúra „2 ezer km, 2 keréken, 2 hét alatt, 2 ezer gyerekért”

Narconon Bringatúra „2 ezer km, 2 keréken, 2 hét alatt, 2 ezer gyerekért”

9. nap 2015.09.06. Villány – Komlósd 109 Km
Micsoda reggel! Napsütés, meleg, jókedv… A felhőkből csak annyi maradt, mint tejszínhabból a tegnapi kávén.

Első előadásunkat a Villányi Általános Iskolában tartjuk meg 30 gyerek előtt. Vajon honnan ez a rengeteg serleg a vitrinben? Most nincs időnk kideríteni, menni kell Kémesre, a következő helyszínre, de örömmel megtudnánk!
Kémesen 38 diákunk van, sokuknak nem jut ülőhely, ezért hoznak magukkal széket.
Ami az előadásokat és azok szervezését illeti, eddig sima ügy volt minden. Most jön, ami még nem volt: Bácsbokodon tegnap haladtunk át, de ma kell ott előadást tartanunk a Bácskai Általános Iskolában, hiszen ma van tanítási nap, tegnap nem volt. Zoli és Klári tehát, a kémesi előadás után nagy sebességgel visszaszáguld, és megtartja az előadást Bácsbokodon 36 gyerek előtt. Minden perc szorosan be van osztva, mégis óraműszerű a pontosság. Emlékkönyvünkben pedig egyre csak gyűlnek az értékes, köszönő és biztató bejegyzések, amelyek a túra után a honlapon is láthatók lesznek. Köszönjük, örülünk, hogy tetszett, és kívánjuk, hogy az előadásunkon született felismerések vezéreljenek benneteket, kis barátaink, további utatok során!

Babócsa a mai úticél, de Komlósdon megállunk friss háztáji tojásért, és a néni megsúgja, hogy a falu végén egy panzió létesült, és jobban járunk, ha ott megszállunk. Így is teszünk, és ezzel felavatjuk a 105 éves malomból lett csodálatos vendégházat, ahol mi vagyunk a leges-legelső vendégek, ugyanis a hivatalos megnyitó majd csak egy hét múlva lesz. Elragadtatással nézegetjük az eredeti, szúette, ácsbaltával, bükkfából faragott födémgerendákat, és a 70 cm vastag, művészien rakott és fugázott tégla falakat. Kiss János bácsi, a tulaj elmeséli az épület hányatott történetét, és mesébe illő átváltozását. Ahogy beszél arcáról sugárzik az elégedett büszkeség, pedig az idáig vezető út hasonlóan kalandos lehetett, mint a mi 2000 km-es túránk.

Előadóink este mindent elmesélnek, megmutatnak, megbeszéljük, mikor kelünk reggel, aztán mindenki elmegy aludni – egyet kivéve…

András 8D
Szöllősy András
Narconon Bringatúra

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek