2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kiemelt jelentőségű ünnepre készül Nyékládháza

A város első köztéri szobrát avatják Nyékládházán Szent István ünnepén. Államalapító királyunk alakját idézi majd az emlékmű, amelyet Dr. Ternyák Csaba egri érsek fog felszentelni.

Több jelentős beruházás is zajlik a napokban Nyékládházán, ám mind között kiemelt figyelem fordul a római katolikus templom körüli területre. Nagy munkák záródnak itt a napokban. Emlékmű épül és megújul a templom körüli út is – készülődik a város. A Belügyminisztériumtól korábban kapott adósságkonszolidációs összegből finanszírozott 13 milliós beruházás felújítást és kiszélesítését is takar, illetve ezekhez a munkákhoz padkaszélesítés révén parkolóhelyek kialakítása is kapcsolódik. A munkák a város augusztus 20-i ünnepségére fejeződnek be, hiszen ekkor adják át Nyékládháza első köztéri szobrát. A tehetséges helyi fafaragó, Gönczi Róbert nem első alkalommal alkot a város számára. Újabb munkája a nyéki oldalon, a római katolikus templom előtt fog állni, és államalapító Szent István királyt ábrázolja. Az augusztus 20-i ünnepség keretében dr. Ternyák Csaba egri érsek szenteli majd fel a szobrot.
Kiemelt pontja lesz ez Szent István király és az új kenyér ünnepének, ahol Kamarás Máté énekes, a Linzben a közelmúltban bemutatott Elisabeth musical ünnepelt sztárja idézi majd meg államalapító királyunk alakját. Délután pedig a Furmann Imre Művelődési Házban folytatódik a program délután 4 órakor. Lesz képes történelmi előadás Szent István legendáiról, mucical részletek István nyomában a Miskolci Musical- és Dalszínház előadásában, a nap pedig táncházzal zárul.
E kiemelt jelentőségű ünnepre mindenkit várnak Nyékládházán.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek