2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A miskolciak gyógyulása helyett Ugandát támogatja a MISEK

Miközben a sürgősségi osztályon és az ambulancián órákat várakoznak állva a betegek, és a megye 700 ezer lakosát egy sebészeti osztályon tervezik ellátni orvosok és műtők nélkül, a miskolciak gyógykezelésén megspórolt eszközöket Ugandának ajándékozza a MISEK.
A megyei egészségügyi ellátás szisztematikus leépítésének megkoronázásaként a miskolci kórház profiljainak megszüntetése által felszabaduló orvosi műszereket, ápolási eszközöket és berendezéseket humanitárius támogatásként Afrikába szállítják. Ezt tartalmazza a MISEK és a Magyar Afrika Társaság között aláírt megállapodás. Teszik ezt annak tudatában, hogy eközben teljesen elsorvasztják a megye kórházait, a kezeléshez szükséges gyógyszerek beszerzésére sincs elég pénz, és már korlátozták a napi pelenka cserét is az arra rászorulóknál. Az alulfinanszírozottság és orvos elvándorlás miatt az összeomlás határán vergődő miskolci egészségügy kegyelemdöfését pedig a miskolci adófizetők pénzén Afrikába, missziós munkára kiküldött orvosok hiánya jelentheti.

A fideszes vezetés kettős beszéde e megállapodásból is egyértelművé vált: szemben a kormánypropagandával szó sincs az afrikai gazdasági menekültek elkülönítéséről és gyors visszatoloncolásáról, hiszen e missziós munka előnyeit a bevándorlók által terjesztett járványok magyarországi kezeléséhez szükséges ismeretek megszerzésében jelölik meg. Tehát a kormány már tudatosan számol olyan betegségek elterjedésével, amelyek az európai társadalmak számára eddig ismeretlenek voltak. Az eredmény egyértelmű: A magyar lakosság fizesse az afrikai honfoglalók étkeztetését, utaztatását, elszállásolását, viselje el azok erőszakoskodását, fosztogatását, fizesse a hazánkba százezrével érkezők egészségügyi ellátását, oktatását és minden egyéb szociális juttatást. Készüljön fel arra, hogy majd a bevándorlók által terjesztett ismeretlen eredetű járványok sújtják családját, s ezen felül még finanszírozza az Afrikában maradt lakosság gyógykezelését is. Ő pedig mielőbb haljon meg, vagy maga is vándoroljon ki az országból.

Kérdezzük Kriza Ákos orvos-polgármestert, mit kíván tenni a miskolci lakosság egészségügyi ellátásának megmentése, és a még meglévő eszközök hatékony, társadalmi célú felhasználása érdekében?

Badány Lajos, a Jobbik önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…