2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Augusztusi Forgatag a Diósgyőri Várban

Idén Augusztusi Forgatag néven folytatódnak a hagyományos középkori témájú játékok Diósgyőr várában, amely a Lovagi tornák terének átadását is magában foglalja, és a hosszú hétvégén is sokszínű programokkal várja a családokat. A XVI. alkalommal megrendezésre kerülő történelmi kalandozás idén nyolcnapossá bővül és egy felejthetetlen időutazást kínál augusztus 15-től 23-ig a Diósgyőri várban.

Lépjenek be a Forgatag díszes kapuján, és kezdődjön az időutazás! A Diósgyőri várban harcedzett lovagok viaskodnak a király szórakoztatására, tűznyelők, komédiások, megtermett gazdasszonyok harsogják tele az udvart, és jóízű pecsenyék illata csábítja lakomára a megfáradt vándort. A Forgatag idei programja egy igazi családi időtöltést kínál, amelyen megtapasztalhatóvá válik a történelem.

2015. augusztus 15. szombat

A Forgatag nagyszabású nyitónapja a vár népének látványos felvonulásával veszi kezdetét,majd a lovagok Nagy Lajos király lovagi tornáján, és a Bajnokok viadalán bizonyítják rátermettségüket. Az Akasztófa színpad a Nánai Solymos Vitézek vásári komédiájától lesz hangos, a Garagulya Gólyalábas Kompánia és a Vaga Banda gólyalábasai pedig garantáltan fokozzák a középkori forgatagot. A talpalávalóról a Szelindek középkori világzenei együttes és a Kurul dobosok átütő muzsikája gondoskodik. Az éjszaka is tartogat még izgalmakat, a lovagrendek esti csatajelenetekkel és tüzes bemutatókkal is készülnek. Az érdeklődők még számtalan kísérőprogram közül is válogathatnak, és úton útfélen megtapasztalhatják a középkori élet hangulatát.

Fesztivál belépő: 1700 Ft, Gyermekjegy 6-14 éves korig: 900 Ft, Gyermek 6 éves korig: ingyenes

2015. augusztus 16. vasárnap

Nagy Lajos király udvarában vasárnap is mozgalmas az élet, harcedzett lovagok viaskodnak a király szórakoztatására, tűznyelők, komédiások, megtermett gazdasszonyok harsogják tele az udvart, és jóízű pecsenyék illata csábítja lakomára a megfáradt vándort. Csani és Janó a legváratlanabb helyszíneken bukkannak föl és sosem tudni, éppen milyen történet kerül elő a tarsolyukból. Az Akasztófa színpadon az Agyagbanda muzsikál majd, a gyerekeket pedig Kökény Matyi meséjével várjuk, és számos középkori mesterségben próbálhatják ki ügyességüket.

Fesztivál belépő: 1700 Ft, Gyermekjegy 6-14 éves korig: 900 Ft, Gyermek 6 éves korig: ingyenes

2015. augusztus 17, 18, 19, 21, 22, 23.

A hétköznapi programokon a látogatók egy középkori katonai tábor életébe is betekinthetnek, felpróbálhatják a lovagi viseletet, a fegyvereket, és az íjászat fortélyaival is megismerkedhetnek. A tüzérségi és lovasíjász bemutatók mellett például a középkori gyógy-, és fűszernövények titkai is feltárulnak, és talán a kaloda sem marad üresen.

Fesztivál belépő: 1500 Ft, Gyermekjegy 6-14 éves korig: 800 Ft, Gyermek 6 éves korig: ingyenes

2015. augusztus 20. csütörtök

Csütörtökön is folytatódik a középkori időutazás. Államalapító Szent István királyunk ünnepén átadásra kerül a Lovagi tornák tere a Diósgyőri vár szomszédságában, amely jövőre már a középkori témájú játékok egyik helyszínéül is szolgál. A két helyszínen ezen a napon párhuzamosan zajlanak majd a programok.

Jegyek kaphatók: a Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2.),  az Ifjúsági Házban (Győri kapu 27.) és a Diósgyőri várban (Vár u. 24.), a rendezvény ideje alatt pedig csak a helyszínen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek