2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

MNB-ingatlanbotrány: a Jobbik tiltakozik és vizsgálatot követel

A Jobbik a leghatározottabban tiltakozik a Magyar Nemzeti Bank újabb közpénzszórása miatt. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a jegybank az adófizetők pénzén újabb luxuspalotákat vásároljon 1,7 milliárd forint értékben saját kényelme érdekében, de azt is, hogy profiljába nem illő tevékenységet, geopolitikai oktatást végezzen.
A Matolcsy György vezette MNB sokadjára lepi meg a magyar embereket őrült ötleteivel, közpénzszórásával, de úgy látszik a Fidesz és a kormány támogatja ezt a felelőtlen, milliárdokat elsíboló gazdálkodási gyakorlatot. Ráadásul a svábhegyi ingatlan megvásárlásával egy off-shore céget tömött ki a jegybank, ami a Jobbik szerint különösen aggasztó.

Mindezek mellett a Magyar Nemzeti Bank megpróbálja eltussolni a brókerbotrány felelőseinek nevét is – hiszen továbbra sem ismerjük, kik azok a politikusok, valamint volt és jelenlegi jegybanki tisztviselők -, akik az utolsó pillanatban menekítették ki pénzüket bennfentes információk alapján a Quaestorból. A Jobbik azonnali vizsgálatot követel a pazarló ingatlanvásárlások és a Quaestor-botrány kapcsán is.

Volner János, a Jobbik alelnöke, frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek