2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Országszerte lassú a közlekedés a havazás miatt
Országszerte lassú a közlekedés a havazás miatt

Országszerte lassú a közlekedés a havazás miatt

Országszerte lassú a közlekedés a havazás miattCsak nagyon lassan lehet közlekedni szinte az egész országban a havazás miatt, sok helyen késtek a vonatok, a fővárosban azonban nem volt nagyobb fennakadás. Az Útinform adatai szerint a Dunántúl északi és középső részén, a Duna-Tisza-közén és az északkeleti országrészben továbbra is havazik. A Balatontól délre megszűnt a csapadék, keleten ónos eső, a Dél-Alföldön pedig eső esik. A főutak burkolata nyugaton és északon latyakos és hókásás, a déli területeken vizes, a keleti részeken pedig, ahol ónos eső esik, síkos. A mellékutakon rosszabb a helyzet: az ország szinte egész területén havas, hókásás a burkolat, csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felén maradtak szárazak az utak.

Északon, Nógrád megyében és a Mátrában sokfelé jegesedést is jeleztek – közölte az Útinform.

Folyamatosan dolgoznak, 12 órás váltásban a hóeltakarításra és síkosságmentesítésre felkészített járművek, a saját és bérelt gépek is – mondta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. A társaság mintegy 600 géppel végzi jelenleg is az utak hó- és síkosságmentesítését.

Budapesten nem okozott a havazás nagyobb fennakadásokat a közlekedésben; a főbb útvonalak járhatóak, csak néhány útszakaszon kell torlódásra számítani – közölte a Fővinform. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 107 munkagéppel és 730 hómunkással végzi a hó eltakarítását, de a mellékutakra még nem jutottak el, ezért ezek havasak, csúszósak.

A MÁV közlése szerint a vasútvonalakon a havazás váltóállítási gondokat és késéseket okozott.

Szerda kora délutánig 99 esetben riasztották a tűzoltókat, zömmel közúti balesetekhez, amelyekben egy ember meghalt és összesen tizenöten sérültek meg, általában könnyebben – közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a kedd estétől összegzett adatokat. A legtöbb riasztást Bács-Kiskun, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből kapták a tűzoltók.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…