2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Szakértő: a magyarok csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást

Szakértő: a magyarok csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást

(MTI) – A magyar turistáknak csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást, miközben már napi néhány száz forinttól elérhető volna a szolgáltatás – mondta az M1 aktuális csatorna műsorában utasbiztosítási szakértő. A magyar piac fejlődési potenciálját mutatja, hogy az Európai Unió átlagában a külföldre utazók 80-90 százaléka rendelkezik utasbiztosítással – közölte Szabó Tamás.
Tájékoztatása szerint a klasszikus baleset-, betegség- és poggyászbiztosításon túl a prémium termékek autós segítségnyújtási csomagot is tartalmazhatnak vagy fedezetet nyújthatnak egy családtag kórházi kezelése esetén a többiek meghosszabbított kinntartózkodásának a költségeire is.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a leggyakoribb nyári sérülések a fürdőzéssel kapcsolatosak, ilyen a medúzák csípése, illetve az éles tengeri sziklák okozta sebek. Gyakori a fülgyulladás és a bokaficam is – tette hozzá.
Jelezte, hogy amennyiben valaki úgy dönt, hogy meghosszabbítja nyaralását, a biztosítás is meghosszabbítható online a szolgáltatók honlapján.
Szabó Tamás elmondása szerint az utasbiztosítás hungarikum. A terméket ugyanis Cserkúti Engel Miksa pécsi fakereskedő alkotta meg 1907-ben azt követően, hogy egy svájci vasútállomáson egy mozdonyból kipattanó szikra felgyújtotta a bőröndjét, és a vasúttársaság elzárkózott a kártérítés megfizetésétől.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek