2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Élet, elmúlás és gondolatébresztő kalandok

Az ismert író, költő, újságíró, valamint Forma-1-es szakértő, Méhes Károly idén megjelent könyve a Néma galambok utcája címet viseli. A sokoldalú szerző pályafutása során Radnóti- és Déry-díjban is részesült, és számos szépirodalmi alkotással büszkélkedhet. A Néma galambok utcája egy könyv az újrakezdésről és az élni akarásról.

Méhes Károly legújabb könyve nem szenved hiányt humorból; sokszor könnyed hangvételű, ám mégis elgondolkodtató, és sokunkat foglalkoztató gondolatokat fogalmaz meg; megannyian gondolkozunk az életünk megváltoztatásán, mégis sokunknak nincs elég bátorsága hozzá. A Néma galambok utcája, egy olyan emberről szól, akinek van mersze változtatni, és izgalmakra cserélni le a szürke hétköznapokat.

A regény főhőse Porr Benedek, középiskolai tanár, aki akár közölünk való is lehetne, olyan hihető karakter. Hasonló dilemákkal és döntéshelyzetekkel kell megküzdenie, mint bármelyik embernek nap, mint nap. Benedek úgy dönt, hogy sosem késő megváltoztatni az életét, és maga mögött hagyja a megszokást és fásultságot egyszer s mindenkorra; útnak indul, és fogalma sincs, hogy milyen kalandok várnak rá.

A dinamikus cselekmény garantáltan magával ragadja majd az olvasót; Porr Benedek egy szerethető karakter, aki élete egy nehéz és magányos időszakában dönt úgy, hogy ideje a változásnak; rádöbben, hogy ,,olyan gyorsan elrepül az élet”. Így csakúgy, mint egykori osztálytársa ő is bármikor meghalhatna, tehát ideje végre ’élni’ és olyan dolgokat csinálni, amelyre nem volt lehetősége eddig; ám mit sem sejt, hogy furcsábbnál furcsább kalandok részese lesz.

Benedeknek útja során érdekes találkozásokban lesz része, és egyre inkább rájön, hogy miket akar még az életben, sokszor visszatekint, emlékezik, reflektál és szembesül a halál gondolatával. Méhes Károly regénye egy elgondolkodtató, gördülékeny stílusú olvasmány, mely különleges olvasási élménnyel ajándékozza meg az érdeklődőket. Továbbá a regény során kiderül, hogy honnan ered az érdekes címválasztás, mely szoros kapcsolatban áll az elmúlással…

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek