2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A Fidesz ismét nagyot mondott bevándorlásügyben

Tegnap utcai zavargásokba torkollott a migránsok garázdálkodása Debrecenben a Sámsoni úton. A menekülttábor környékén a botokkal, kövekkel felfegyverkezett bevándorlók gépkocsikat törtek össze, kukákat gyújtottak fel és a nyílt utcán tomboltak, félelmet keltve a békés debreceni polgárokban. A Fidesz-kormány évek óta nem tesz semmit annak érdekében, hogy a befogadó állomásoknak otthont adó településen nyugalomban éljenek az emberek. A kormánypárti politikusok pedig időről időre hangzatos szólamokat zengnek ez ügyben, de végén sosem követi cselekvés a reménykeltő szavakat.

A tegnapi incidens után debreceni fideszes országgyűlési képviselők megszólalásaikban lándzsát törnek a tábor zárttá tétele mellett. Teljességgel hiteltelenek a szavaik, ugyanis a Jobbik évek óta követeli a befogadó állomás zárttá tételét, országgyűlési és önkormányzati felszólalások tucatjaiban fejtettük ki ennek szükségességét, azonban a kormány figyelmen kívül hagyta kérésünket. A helyzet tarthatatlanságára ismételten rámutattak a történtek: ha megfogadták volna a Jobbik előremutató kezdeményezéseit, nem történt volna meg a tegnapi garázdálkodás. A Jobbik követeli, hogy a kormány azonnal nyilvánítsa zárttá az országban az összes menekülttábort és kezdje meg az előkészületeket a befogadó állomások lakott területekről történő elköltöztetésével kapcsolatban! Követeljük továbbá, hogy a garázdaság összes elkövetőjét azonnali hatállyal utasítsák ki az országból!

A Jobbik demonstrációt szervez a debreceni menekülttáborhoz, kiállva a cívisváros polgáraiért és ezzel is lépésre kényszerítve a kormányt, mert a tábor bezárása nem tűr halasztást!

Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…