2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jobbik:Mi lesz a Diósgyőri Strand sorsa?

Ezt a kérdést tette fel a Jakab Péter és Révész Péter azok után, hogy idén sem nyitott ki a több évtizedes múltra visszatekintő várfürdő.

A Jobbik önkormányzati képviselői a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondták: tavaly a városvezetés azt ígérte, csupán egy szezonra zárják be a miskolciak kedvelt fürdőjét, ennek ellenére idén sem nyitott ki a strand. A várfürdő sokaknak nem csupán kikapcsolódást, de nagyon sok emléket is jelent, az itt élők érzelmileg is kötődnek hozzá – fogalmazott Jakab Péter. Mint mondta, csak remélni lehet, hogy a diósgyőri nem a tapolcai strand útját fogja végigjárni, amit még a szocialista városvezetés alatt zártak be, hogy aztán több mint 10 év után „strand jellegű” létesítményként nyisson ki újra. A Fidesz most a Diósgyőri Strandot zárta be, és semmit nem tudni arról, mikor és hogyan fogja ismét fogadni a miskolciakat, ha fogja egyáltalán.

Révész Péter elmondta, Miskolc 2019-ig tartó gazdasági programjában mindössze négy mondat szól a strandról, megemlítve, hogy oda „középkori fürdőligetet” álmodott meg a városvezetés. A Jobbik konkrétumokat vár ezzel kapcsolatban: a jelenlegi formájában kinyit-e még valaha a strand, a tervezett középkori fürdőliget mikor fog pontosan megépülni, milyen szolgáltatásokat fog nyújtani, megfizethető lesz-e a miskolciaknak – ahogy a gazdasági program fogalmaz – a „tejben-vajban fürdés”, vagy azt csak a turistáknak szánják, és egyáltalán mi a garancia arra, hogy épül majd bármi is a bezárt strand helyén?

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek