2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Péter-Pál – ismét színes programmal vár!

Lesz rock, operett, musical, pop és nóta – hiszen idén is minden korosztálynak szól a Szentpéteri kapui városrész népszerű programja, a Péter-Pál-napi mulatság. A hagyományokhoz tartozik a területen élőknek biztosított ingyenes vendéglátás is.

A közösségépítés volt a legfőbb célja annak, hogy a Szentpéteri kapu önkormányzati képviselője, Nánási-Kocsi Norbert négy évvel ezelőtt életre hívta a Péter-Pál napi mulatságot. Az időpont kiválasztását a városrész neve inspirálta: amiatt választották a Péter és Pál napjához legközelebb eső szombatot, idén június 27-ét.
– Fontos, hogy a család minden tagja megtalálja a szórakozását ezen a rendezvényen. Így idén is lesz kirakodóvásár, játszóház, arcfestés, ugrálóvár. Ezek is megszólítják a felnőtteket és a gyerekeket éppúgy, mint ahogy változatos stílusú színpadi programjaink – sorolta a szerdai sajtótájékoztatón dr. Nánási-Kocsi Norbert.
A IV. Péter-Pál-napi mulatságnak ugyanis már megvannak a saját hagyományai. Például a helyszín, a Kassai úti Rónai Ferenc Általános Iskola udvara (rossz idő esetén tornaterme). Vagy az, hogy a neves előadók mellett bemutatkoznak a területhez kötődő amatőr művészeti csoportok is. A délután 2 órakor kezdődő programban így sokféle műfaj képviselteti magát: a blus-rock-funkyt játszó Metrum All Stars zenekar éppúgy várja az érdeklődőket, mint Eperjesi Erika és Jenei Gábor operettslágerekből összeállított műsora, a Miskolci Musical- és Dalszínház produkciója – vagy a két nem miskolci vendég, Péter Szabó Szilvia, illetve Attila és a Magic Of Music koncertje.
– A városrész legfontosabb közösségi helyszíne a József Attila Könyvtár, így természetes, hogy a kezdetektől részt veszünk ennek a közösségépítő rendezvénynek a szervezésében és lebonyolításában. Ezért, ahogy az már szintén hagyomány, a városrészben élők a József Attila Könyvtárban regisztrálhatnak a rendezvényre lakcímkártya felmutatásával június 26-áig, délelőtt 10-től este 6 óráig – emelte ki dr. Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.
A programok ugyanis mindenkinek ingyenesek, a Szentpéteri kapu regisztrált lakóit viszont – kuponjuk ellenében – egy adag frissen sült kolbászra és egy pohár sörre is meghívják a szervezők.

IV. Péter-Pál-napi mulatságok
belépődíj nélküli rendezvény a Kassai úti Rónai Ferenc Általános Iskola udvarán
2015. június 27., szombat
Fővédnök: Dr. Kriza Ákos polgármester
Védnök: Dr. Nánási-Kocsis Norbert önkormányzati képviselő
Program
14.00 Dr. Nánási-Kocsis Norbert önkormányzati képviselő köszöntője
14.05  Metrum All Stars zenekar műsora
15.00 Amatőr művészeti csoportok bemutatója
Őszi Napsugár Otthon
Össznyugdíjasok Csalogány köre
Szépkorúak Barátság Klubja
17.00 Operettslágerek Eperjesi Erika és Jenei Gábor előadásában
18.00 Péter Szabó Szilvia énekesnő műsora
19.00 Attila és a Magic Of Music
20.00 Miskolci Musical- és Dalszínház
Kirakodóvásár, játszóház, arcfestés, ugrálóvár

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek